TU:lle naisten SM-kultaa puhtaalla sarjalla

#UUTINEN 12.5.2018

Turun Uimarit on voittanut vesipallon naisten SM-kultaa. TU kukisti Uinti Tampereen kolmannessa finaalikohtaamisessa lauantai-iltana kotialtaassaan Impivaaran uimahallissa selkein luvuin 16–5.

Turun Uimareiden naiset ottivat komein 3–0 voitoin SM-kultaa viime lauantaina. Kuva: Peter Weissenberg

Naisten SM-sarjan paras viidestä -finaalit päättyivät suoraan 3–0 voitoin Turun Uimareille, joka puolusti viime kevään hopeamitalia. Vaikka vierasjoukkue UiTa aloittikin maalinteon kolmannessa finaalikohtaamisessa, karkasi TU jo ensimmäisessä erässä vakuuttavaan 8–1-johtoon. Tamperelaiset eivät onnistuneet maalinteossa avausosumansa jälkeen peräti 15 minuuttiin, ja turkulaiset saivat keskittyä kaksi viimeistä erää lähinnä pitämään vierasjoukkueen riittävän etäällä. Turun Uimareiden maalikuningattareksi viimeiseksi jääneessä finaaliottelussa nousi Sari Viljanen viidellä maalillaan.

Pronssia naisten SM-sarjassa voitti viime kauden Suomen mestari Vesipalloseura Sentterit Porista.