Suomalaiset tunnustelivat MM-allasta

#UUTINEN 15.12.2010

MM-uinnit alkoivat suomalaisittain tunnustellen Dubain upealla uintiareenalla. Uudenkarhea uintikeskus sai Emilia Pikkaraisen ja Hanna-Maria Seppälän kehut, vaikka sijaitseekin etäällä hotellista keskellä hiekkakenttää.

Dubaissa käynnistyneiden lyhyen radan MM-uintien ensimmäinen päivä jätti suomalaiset ilman jatkopaikkoja ja ennätyksiä.
Emilia Pikkarainen sijoittui 200 metrin perhosuinnissa 19:nneksi ajalla 2:10,77. Hän on uinut tänä vuonna parhaimmillaan kevään SM-uinneissa aikaan 2:10,27.

- Se tuntui kyllä hyvältä, uinti tuli hyvin loppuun asti, Pikkarainen iloitsi.
200 metrin matkoilla ei uida välieriä ja finaalipaikkaan olisi tarvittu huimat 2:06,18. Torstaina vantaalaisella on luvassa 100 metrin sekauinnin startti.

- Siinä lahden parantamaan EM-kisojen aikaa (1:01,61), toivottavasti kaikki käännökset osuu hyvin, Pikkarainen toivoi.


Hanna-Maria Seppälä
lämmitteli MM-uintien päälajejaan varten 100 metrin selkäuinnilla. Kello näytti hänelle 1:00,80, ja Pikkaraisen tapaan tämän vuoden paras jäi Seppälällä noin puolen sekunnin päähän. Aika vei hänet 31. sijalle.

- Se oli mielestäni teknisesti tosi hyvä uinti, aikaa voisi tietysti aina parantaa, mutta uinti meni teknisesti hyvin, mikä on tähän treeniin nähden kiva asia, Seppälä sanoi ja viittasi aivan kisojen alla flunssan pakottamaan muutaman päivän harjoitustaukoon.
Kestävyyteen Seppälä ei huomannut sairastelun kuitenkaan vaikuttaneen ainakaan avauslajissaan. Torstai on hänen pääpäivänsä MM-uinneissa. 100 metrin vapaa- ja sekauinti osuvat nimittäin samaan kilpailujaksoon. Torstaiaamuna tiedossa on rankka kahden lajin urakka vain noin tunnin palautumisajalla, sama toistuu kaiken onnistuessa myös torstai-illan välierissä.

- Molempiin lähdetään täysillä ja jos sattuisi niin mukavasti, että molemmissa pääsisi jatkoon, niin katsotaan sitten mitä tehdään, Seppälä pohti.
Päämatkoihinsa hän valmistautuu lepäämällä ja seuraamalla keskiviikon iltakisoja hotellin televisiosta.

Uimaliiton kisasivu

Dubain uintiareena on uusi ja avara.

Kuva:Mirjami Seppälä

Keskiviikkoaamun suomalaistulokset


Naiset 200 m PU Alkuerät
1) HOSSZÚ""