Kolme uutta uimaria EM-rajoille Oulussa

#UUTINEN 17.11.2017

Oulun SM-uinneissa nähtiin perjantaina sähäkkä finaalijakso, kun Kööpenhaminan EM-uintien aikarajoille ui kolme uutta uimaria. Myös Suomen ennätykset olivat vähällä kaatua.

Laura Lahtinen vauhdissa 200 metrin perhosessa. Kuva: Jussi Salminen

Oulun lyhyen radan Suomen mestaruusuinneissa nähtiin perjantaina tasokas finaalijakso. Kolme uimaria saavutti ensimmäistä kertaa EM-uintien tulosrajan. Lyhyen radan EM-kilpailut käydään 13.–17. joulukuuta Kööpenhaminassa.

Helsingfors Simsällskapin vasta 14-vuotias Laura Lahtinen voitti aamuisen nuorten mestaruuden lisäksi myös aikuisten tittelin 200 metrin perhosessa. Lahtinen paransi vanhassa kotialtaassaan ennätyksensä lukemiin 2.11,26. Hopealle perhostellut Uinti Tampereen Nea Norismaa saavutti Lahtisen tavoin EM-uintien C-rajan tuloksella 2.12,50.

Naisten 50 metrin selkäuinnissa Kampuksen Plaanin Mimosa Jallow hätyytti omaa Suomen ennätystään voittoajalla 26,60. Se uupui vain neljä sadasosasekuntia SE-ajasta. Hopealle ui Helsingfors Simsällskapin Lotta Upanne ajalla 27,63. Pronssille yltänyt Susanne Hirvonen Plaanista kellotti 27,65 ja saavutti uutena uimarina EM-kisojen C-rajan.

Ari-Pekka Liukkonen kiiti perjantaina 100 metrin vapaauinnin lupaavaa vauhtia. 47,66 jäi vain 0,11 sekuntia Matias Kosken Suomen ennätyksestä ja on Liukkosen kolmanneksi paras tulos.

Naisten 100 metrin rintauinnissa TaTU Tampereen Ida Hulkko nosti itsensä uudelle tasolle. Aamun nopein tulos 1.05,40 jäi myös päivän nopeimmaksi, kun Hulkko voitti finaalin ajalla 1.05,66. Veera Kivirinta alitti samalla matkalla komeasti 1.06 ja päätyi hopealle lukemin 1.05,99. Molemmat saivat nyt EM-kisojen A-rajan, joka heillä oli rikottuna jo 50 metrin rintauinnissa. Jenna Laukkanen ei pystynyt osallistumaan kisaan flunssan vuoksi.

Riku Pöytäkivi voitti 50 metrin perhosen uudella kisaennätyksellä 23,05, mutta ei ollut tyytyväinen maaliintuloonsa.