Jallow rökitti kilpailijat Tukholmassa

#UUTINEN 5.4.2018

Swim Open Stockholm käynnistyi torstaina Tukholmassa. Ruotsiin on saapunut monia Euroopan kärkiuimareita uimaan rahapalkinnoista ja Suomen maajoukkueuimarit ovat myös mukana hakemassa kovia pitkän radan startteja.

Valmentaja Marko Malvela ja kultamitalisti Mimosa Jallow Tukholman Eriksdalsbadetissa. Kuva: Jari Varjonen

Kampuksen Plaanin Mimosa Jallow ui kultaa heti kisojen avauspäivänä. Jallow voitti 50 metrin selkäuinnin erinomaisella tuloksella 27,96, mikä uupui vain sadasosan hänen viime kesäisestä SE-ajastaan. Jallow jätti Itävallan Caroline Pilhatschin lähes neljän kymmenyksen päähän, ja pronssia otti Puolan EM-mitalisti Alicja Tchorz. Jenna Laukkanen sijoittui A-finaalin seitsemänneksi.

– Olipa kivaa, että pystyin nyt oikein näyttämään muille. En todellakaan odottanut alle 28 sekuntia, mutta uinti kulki tosi hyvin. Huomenna sitten satasen selkä, Jallow kommentoi.

Jallow'n tulos on alkuvuoden maailmantilaston seitsemänneksi paras aika.

Vuorelalle ja Mäkelälle EM-kisarajat

Swimming Jyväskylän Teemu Vuorela ylsi 200 metrin rintauinnissa A-finaaliin ja saavutti kahdeksannella sijallaan ensi kesän EM-uintien C-aikarajan. Vuorela paransi omaa ennätystään komeat 2,26 sekuntia lukemiin 2.14,28. Matti Mattsson sijoittui saman matkan B-finaalissa seitsemänneksi ajalla 2.16,72.

Riihimäen Uimaseuran Niko Mäkelä harppasi 50 metrin perhosuinnissa melkein uudelle sekuntiluvulle. 19-vuotias sprintteri ui A-finaalin seitsemänneksi ja aamulla syntyi uusi ennätys 24,05, mikä toi taskuun EM-uintien C-rajan. Riku Pöytäkivi voitti samalla matkalla B-finaalin niin ikään ajalla 24,05.