Iso shekki matkamuistoksi Ruotsista

#UUTINEN 8.4.2018

Neljä mitalia Tukholman Swim Openista napsinut Mimosa Jallow keräsi kokonaiskilpailun kolmanneksi parhaat pisteet ja sai palkinnoksi ylikokoisen matkatavaran. Suomalaisille tuli sunnuntaina kolme pronssia.

Mimosa Jallow ja kokonaiskisan kolmossijan palkintoshekki. Kuva: Jari Varjonen

Mimosa Jallow kahmi nelipäiväisten kisojen jokaiselta illalta henkilökohtaisen mitalin. Selkäuinnin lyhyimmiltä matkoilta tuli kaksi kultaa, vapaauinnin 50-metriseltä tuli hopeaa ja sataselta irtosi pronssia sunnuntai-iltana. Jallow petrasi omaa 100 metrin vapaauinnin ennätystään liki puoli sekuntia lukemiin 55,56. Jyväskyläläisestä tuli matkan toiseksi nopein suomalainen, kun hän ohitti tilastoissa Lotta Nevalaisen. Sarah Sjöström voitti finaalin ajalla 52,77 ja Saksan Annika Bruhn oli toinen.

Lajikohtaisten palkintorahojen lisäksi Jallow kuittasi 2500 euron stipendin kokonaiskisan kolmannesta sijasta. Sarah Sjöström oli odotetusti kisojen kiistaton kuningatar, mutta Jallow pisti hienon taistelu pystyyn keräten 2640 pistettä, mikä jäi kakkossijalle uineesta Sarah Köhleristä vain 16 pistettä.

Myös Laukkaselle ja Lahtiselle pronssia

SC Vuokatin Jenna Laukkanen otti sunnuntai-iltana pronssia 100 metrin rintauinnissa. Hän kurotti aikaan 1.08,48 jääden hopeaa uineesta Saksan Jessica Steigerista vain kolme kymmenystä. Voiton vei Ruotsin Sophie Hansson tuloksella 1.07,99. TaTU Tampereen Ida Hulkko oli finaalin neljäs kahdeksan kymmenystä Laukkasen jälkeen. Aamun alkuerissä Hulkko ui selvästi paremmin kellottaen ensimmäistä kertaa alle 1.09, Suomen toiseksi paras tulos on nyt Hulkon 1.08,76.

Helsingfors Simsällskapin Laura Lahtinen oli oivassa iskussa 200 metrin perhosessa. Hän kurotti pronssille itseään selkeästi vanhemmassa kärkikolmikossa uudella ennätysajallaan 2.13,18. Vasta 14-vuotias Lahtinen jäi ensi kesän aikuisten EM-uintien tulosrajasta vain pari kymmenystä mutta saavutti ensimmäiset kansainväliset palkintorahansa.

Vahva suomalaisedustus A-finaaleissa

Aino Otava oli jälleen hyvässä vireessä yltäen naisten 800 metrin vapaauinnin kuumaan erään. Otava ui ensimmäistä kertaa alle yhdeksän minuutin ja päivitti ennätystään kahdeksannen sijan arvoisesti tuloksella 8.58,28.

Miesten 50 metrin vapaassa Ari-Pekka Liukkonen ui finaalin neljänneksi ajalla 22,38. Vain kolme sadasosasekuntia erotti hänet palkintopallilta.

Andrei Tuomola tavoitteli EM-uintien tulosrajaa 50 metrin rintauintipyrähdyksestä. Tuomola ehti finaalin maaliin seitsemäntenä ajalla 28,18, EM-uintien C-raja on vain 0,16 sekuntia kovempi.