Cetus trillerin kautta B-junnujen mestariksi

#UUTINEN 4.2.2019

Vesipallon B-junioreiden SM-sarjan finaalinelikko otteli viime viikonloppuna Porissa. Espoon Cetus sai juhlia mestaruutta Senttereiden kotialtaalla.

Cetus (mustissa) voitti B-junioreiden SM-finaalin Porin Senttereitä vastaan. Kuva: Marjokaisa Ryhänen

Porin Sentterit ja Cetus Espoo päätyivät vastakkain B-junioreiden finaaliin sunnuntaina. Cetuksen ei tarvinnut lauantaina pelata välieräottelua sairastumisista kärsinyttä Turun Uimareiden joukkuetta vastaan. Sentterit puolestaan kukisti lauantaina Jyväskylän Saukot selvin luvuin 31–5 ansaiten finaalipaikan.

Finaalista kehkeytyi tiivis ja vähämaalinen ottelu. Kotijoukkue Sentterit lähti peliin vahvasti ja johti avauserän jälkeen peräti 4–0 Justus Hilajan, Joni Kortteuksen ja Tuomas Tuomisen ansiosta. Nämä jäivät kuitenkin porilaisten ainoiksi maaleiksi espoolaisten vasta päästyä vauhtiin.

Cetuksen maalihanat aukesivat vasta lähellä ottelun puoliväliä, mutta siitä alkoi tasainen hivuttautuminen kotijoukkueen rinnalle. Neljännessä erässä, pari minuuttia ennen loppuvihellystä, espoolaiset tulivat ohi. Voittolukemat 4–5 Cetukselle iski Juho Ryhänen, joka vastasikin kaikista mestareiden viidestä maalista.

Jyväskylän Saukot otti kolmannen sijan Turun Uimareilta. TU pääsi sunnuntain pronssiotteluunkin vain yhdeksällä pelaajalla, ja tulos oli Saukoille 18–13.