Cetukselle C-junioreiden tahraton mestaruus

#UUTINEN 24.4.2018

Espoon Cetus voitti sunnuntaina kotialtaassan vesipallon C-junioreiden SM-kultaa. Espoolaisjoukkue voitti kaikki kauden ottelunsa ja kukisti tiukassa finaalissa Porin Sentterit.

Kuva: Marjokaisa Ryhänen

Viime viikonloppuna Cetus, Jyväskylän Saukot, Sentterit ja Turun Uimarit ratkoivat C-junioreiden SM-sarjan kärkisijat semifinaalein ja mitaliotteluin. Cetus passitti Turun Uimarit pronssiotteluun selvin numeroin 13–3, mutta toinen välieräpari Sentterit–JySa eteni aina rangaistusheitoille asti. Varsinaisen peliajan päätyttyä 14–14 tulokseen porilaiset olivat etevämpiä maalintekijöitä upottaen kaikki viisi rangaistusheittoaan, kun Saukot heilutti verkkoa kahdesti.

Pronssiottelussa tiukimmat tilanteet

Pronssiottelussa kohtasivat Turun Uimarit ja Jyväskylän Saukot. Pronssista taisteltiin todella tasaisesti, ja maalien 6–6 jälkeen päädyttiin jälleen rangaistusheittoihin. Jyväskyläläiset onnistuivat neljällä rangaistusheitto-osumallaan yhden maalin turkulaisia paremmin, joten himmeimmät mitalit matkustivat Keski-Suomeen.

Finaalissa kotijuokkue Cetus sai hyvän olon tunteen jo ottelun puolivälissä johtaen kahden erän jälkeen peräti 9–2. Sentterit ei kuitenkaan luovuttanut vaan haastoi voittoputkessa pelanneen Cetuksen kahdessa viimeisessä erässä. Porilaiset nousivat lopulta kahden maalin päähän, ja tuloksella 13–11 mestaruus jäi lopulta Espooseen.

C-junioreiden SM-sarjan maalipörssin kärkipelaaja Cetuksen Juho Ryhänen oli elementissään myös finaaliottelussa nakuttaen viisi maalia porilaisten verkkoon.