Tiesitkö?

Vesipallo on vanhin joukkuelaji olympialaisissa! Vesipallo oli mukana jo vuonna 1900 Pariisin olympialaisissa.

Vesipalloa lyhyesti

Vesipallo syntyi 1860-luvulla Englannissa ja tuli Suomeen 1900-luvun alussa. Suomeksi vesipallosäännöt ovat olleet vuodesta 1901 alkaen. Joukkueessa on kuusi kenttäpelaajaa ja maalivahti sekä kuusi vaihtopelaajaa. Peliaika 4x8 minuuttia tehokasta peliaikaa. Kentän virallinen koko on 30x20 metriä.

Virallisissa otteluissa altaan syvyyden on oltava 180 cm. Jos veden syvyys on alle 150 cm, nostetaan maalin ylärimaa, jotta ylärima on pohjasta 240 sentin korkeudella. Palloa saa pelata vain yhdellä kädellä. Maalin saa tehdä miten vain paitsi lyömällä palloa nyrkillä tai kahdella kädellä heittämällä. Pallollista pelaajaa saa taklata, pallotonta ei. Virheistä seuraa joko vapaaheitto, ulosajo tai rangaistusheitto.

Vesipallon asiantuntijaryhmä

Suomessa vesipallotoimintaa ohjaa ja koordinoi Suomen Uimaliiton vesipallon asiantuntijaryhmä (VpAr), jonka kokoonpanon löydät Suomen Uimaliiton työryhmien yhteystietosivulta. Suomen Uimaliiton toimiston yhteystietosivuilta löydät myös vesipallon lajikoordinaattorin ja sarjavastaavan yhteystiedot.