Valmentajakoulutus

 

Tason I valmentajakoulutus (50 h)


Tavoitteet ja sisältö
Taso I valmentajakoulutus antaa valmentajalle perustiedot ja -taidot lapsuus- ja valintavaiheen uimareiden kehityksestä ja valmentamisesta. Koulutus sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoituksia valmentamisen keskeisistä sisältöalueista, valmentajan rooli ja ura, uimarin ura ja kehitys; herkkyyskaudet, psyykkinen- ja fyysinen kehitys, kilpauinnin perusteet; tekniikka ja säännöt, monipuolisuus uintiharjoittelun tukena, uintivalmennuksen käsitteistö ja termistö; tehoalueet ja ohjelmointi.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu 8-12-vuotiaiden lasten ja nuorten valmentajille. Mikäli ei ole aiempaa kokemusta ohjaamisesta/valmentamisesta, suosittellaan Vesiralli-ohjaajakoulutusta ennen Taso I koulutusta.

Laajuus ja opetusmuodot
50 h, josta 36 h lähiopetusta ja 14 h etätyöskentelyä.

Koulutuskalenteri

Taso II valmentajakoulutus (yht. 100 h)

Koulutus on tarkoitettu valmentajille, jotka ovat suorittaneet tason I valmentajakoulutuksen ja omaavat kokemusta käytännön valmennustyöstä. Tason II valmentajakoulutuksen laajuus on 100 tuntia, joista kolme peruskurssiviikonloppua kotitehtävineen kattavat 70 tuntia. Loput 30 tuntia suoritetaan valmentajan omien osaamistarpeiden mukaan. Taso II on todellinen perustietopaketti, jonka tarkoitus on vahvistaa osallistujien valmennuksellista näkemystä ja antaa "työkaluja" käytännön valmennustyötä varten. Koulutukseen valitaan ilmoittautumiskaavakkeiden perusteella max. 25 osallistujaa. Valmentajakoulutus toteutetaan yhteistyössä Suomen Urheiluopiston kanssa.

Koulutuskalenteri

Taso III valmentajakoulutus (yht. 150h)

Koulutus edellyttää Taso II valmentajakoulutuksen suorittamista ja vankaa kokemusta käytännön valmennustyöstä. Tason III valmentajatutkinnon laajuus on noin 150 tuntia, jossa on neljä lähijaksoa ja henkilökohtaiset oppimistehtävät. Tasolla III keskitytään valmentajan osaamistarpeisiin henkilökohtaisella oppimissuunnitelmalla. Valmentajakoulutus toteutetaan yhteistyössä Suomen Urheiluopiston kanssa.

Lue lisää.

Koulutuskalenteri