Ohjaajakoulutus

 

 

Lasten ja nuorten ohjaajille

Vesitaiturit -ohjaajakoulutus (20 h)

Tavoitteet ja sisältö
Koulutus antaa ohjaajalle perustiedot ja -taidot lasten uinnin ohjaamiseen. Koulutus sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoituksia ohjaamisen keskeisistä sisältöalueista; ohjaaminen ja oppiminen, lapsen kasvu ja kehitys, veteen totuttelu ja uinnin alkeisopetuksen perusteet. Lisäksi koulutus antaa vinkkejä Vesi- ja perhepeuhuun, alkeis- ja jatkouimakouluun, sekä erilaisiin uintivälineisiin.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu 3-7-vuotiaiden lasten ohjaajille.

Laajuus ja opetusmuodot
20 h, josta 16 h lähiopetusta ja 4 h etätyöskentelyä. (Ennakkotehtävä)

Koulutuskalenteri

uimaliitto_vesitaituri-tarrat.300x0.jpg

Vesi- ja Tekniikkaralli -ohjaajakoulutus (20 h)


Tavoitteet ja sisältö
Koulutus antaa ohjaajalle perustiedot ja -taidot ohjaamiseen sekä valmiudet ohjata Vesi- ja Tekniikkarallia. Päivä sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoituksia ohjaamisen keskeisistä sisältöalueista, ohjaajan rooli ja vastuu, lapsen kasvu ja kehitys, uintitekniikan perusasiat ja niiden opettaminen sekä vinkkejä vesipallosta, uimahypyistä ja taitouinnista.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu 7-10-vuotiaiden uimareiden vanhemmille, ohjaajille, valmentajille ja tekniikkakoulujen vetäjille.

Laajuus ja opetusmuodot
20h josta 16 h lähiopetusta ja 4 h etätyöskentelyä. (Ennakkotehtävä)

Koulutuskalenteriin

Aikuisten liikunta

Vesijuoksun ohjaajakurssi (6h) Tilauskoulutus

Koulutus on tarkoitettu uimaseurojen sekä uimahallien vesijuoksun ohjaajille ja ohjaajaksi aikoville, kunto- ja terveysliikunnan vertaisohjaajille sekä vesijuoksua harrastaville ja virikkeitä kaipaaville.
Vesijuoksun ohjaajaksi aikovalla tulee olla ennestään hallussa ohjaamisen perustiedot ja –taidot sekä riittävästi kokemusta vesiliikunnasta. Vesijuoksun ohjaajakoulutuksessa käydään läpi vesijuoksun perustekniikat sekä monipuolisia ja tehokkaita harjoitteita kaikille lihasryhmille.

Koulutuskalenteri

Aikuisten uintitekniikka -ohjaajakoulutus (10 h)

Ohjaajakurssi on tarkoitettu aikuisten uinnin ohjauksesta kiinnostuneille uimareille, ohjaajille ja valmentajille.
Kurssilla käsitellään seuraavia aihekokonaisuuksia; uinti kuntoliikuntamuotona, harjoittelun suunnittelu, uintitekniikoiden opettaminen aikuiselle, mallituntien läpikäynti ja käytännön harjoituksia altaalla.

Koulutuskalenteri

Vesijumppa-ohjaajakoulutus (20 h)

Koulutus on tarkoitettu vesivoimistelun ohjauksesta kiinnostuneille ohjaajille. Kurssilla perehdytään veteen elementtinä, harjoitellaan kuinka erilaisilla liikevalinnoilla, välineillä ja musiikeilla voi vaihdella tuntien sisältöä sekä kuormitusta soveltaen eri kohderyhmille. Koulutuksen jälkeen ohjaaja tietää vesijumpan ohjauksen perusteet, tuntee turvallisen vesijumpan ohjauksen ja tuntien suunnittelun perusperiaatteet.

HydroBic-ohjaajakoulutus (II-taso 20 h)

HydroBic on tehokasta aerobicia vedessä. Se on virkistävä liikuntalaji, jossa aerobicin omaiset liikkeet tehdään rytmikkään musiikin tahdissa vedessä. Koulutuksessa perehdytään HydroBicin perusliikkeisiin ja tuntimalleihin, sekä HydroBicin eri variaatioihin (matala- ja syvävesi, Boxing). HydroBic-ohjaajan materiaalipaketti sisältää mm. liikuntaohjelmia ja ohjaajan oppaan. HydroBic-ohjaajakoulutus on täydennyskoulutusta sinulle, joka haluat syventää tietojasi ja taitojasi vesiliikunnan ammattilaisena.

Vesijumppa- ja HydroBic-ohjaajakoulutus (I ja II-taso 30 h)

Koulutus on tarkoitettu ohjaajille, jotka haluavat erikoistua vesijumpan ja HydroBicin ohjaamiseen. Vesijumppa- ja HydroBic-ohjaajakoulutus soveltuu myös ohjaajille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta vesiliikunnan ohjaamisesta. Tämä yhdistelmäkoulutus antaa ohjaajalle perustiedot ja -taidot vesijumpan ja -aerobicin ohjaamiseen sekä oikeuden ohjata HydroBicia. Ohjaajan materiaalipaketti sisältää mm. liikuntaohjelmia ja ohjaajan oppaan.

Koulutuskalenteri 

VESIJUMPPA- JA HYDROBIC-OHJAAJIEN JATKOKOULUTUS

HydroBic-ideapäivä (Convention)

Convention tarjoaa virikkeitä ja uusia ideoita kaikille ryhmäliikunnan ohjaajille ja seuratoimijoille. Monipuolisen koulutustapahtuman tuntitarjonnasta löytyy vaihtoehtoja niin aikuisten, lasten kuin nuortenkin ohjaajille. Katso tarkempi ajankohta (lokakuu), ohjelma sekä kouluttaja- ja tuntiesittelyt: www.voimistelu.fi

Koulutuksia järjestetään myös tilauksesta.
Pyydä tarjous sähköpostitse: koulutukset(at)uimaliitto.fi