Vilma Oura saalisti kaksi nuorten SE-aikaa!

#UUTINEN 7.3.2017

Vasta 15-vuotias Vilma Oura nosti selkäuinnin nuorten SE-tasoa viime viikonloppuna Berliinissä kisatuissa kansainvälisissä pitkän radan kilpailuissa.

Vilma Oura Raision IKM-uinneissa viime joulukuussa. Kuva: Jussi Salminen

Viime syksynä roimasti tasoaan lyhyellä radalla nostanut Helsingfors Simsällskapin Vilma Oura aloitti pitkän radan kisakautensa erinomaisesti viime viikonloppuna Berliinin International Swim Meet -kisoissa. Oura puhkoi nuorten Suomen ennätyksen ensin perjantaina 200 metrin selkäuinnissa ja sunnuntaina myös 50 metrin selkäuintimatkalla. Tulosten kovuutta alleviivaa se, että Ouralla on aikaa mellastaa nuorten SE-taulukossa vielä vuoden 2018 loppuun asti.

200-metrisellä Oura voitti 15–16-vuotiaiden sarjan suoran finaalin tuloksella 2.17,13 ja paransi lahtelaisen Melek Ayarcin nimissä ollutta nuorten SE-tulosta 0,19 sekuntia. Ayarcin nuorten SE ei ehtinyt vanhentua kuin vajaan vuoden. Ouralla oma ennätys oli puolestaan kesältä 2015, joten siihen parannusta kertyi jopa lähes 12 sekuntia.

Sunnuntain 50 metrin selkäuintifinaaliin Oura ehti neljäntenä, mutta nousi voittajaksi ajalla 29,31. Vuoden takaista omaa parastaan hän petrasi reippaalla sekunnilla, ja Lotta Nevalaisen vuodesta 2011 hallinnoima nuorten SE koheni komeat 0,34 sekuntia.

Oura starttasi myös satasen selkäuinnissa, jossa sijoittui avoimen A-finaalin kuudenneksi ajalla 1.04,14. Tällä matkalla nuorten SE jäi kuitenkin seuratoveri Lotta Upanteen nimiin. Näin HSS hallitsee kaikkia tyttöjen selkäuintimatkojen nuorten SE-tuloksia lyhyellä ja pitkällä radalla. Sataselta Oura sai ensi kesän nuorten EM-uintien B-rajan, 50 ja 200 metrillä rikkoutuivat A-rajat.

HSS:n 18 uimarin joukkueen lisäksi Berliinissä nähtiin myös turkulaisuimareita. Tänä vuonna 15-vuotiaiden sarjassa kisaava ÅSK:n Sini Silvennoinen saavutti 50 metrin vapaauinnissa nuorten EM-uintien A-rajan ja hopeamitalin tuloksella 26,48. Silvennoinen kurotti Berliinissä komeaan yli kuuden kymmenyksen ennätysparannukseen. EM-raja alittui yhdeksän sadasosan marginaalilla.