Viestistä tuloksena seitsemäs sija

#UUTINEN 14.12.2013

Lauantai-illan välieräpaikat eivät kirkastuneet finaaleiksi EM-uinneissa. Päivän paras tulos oli viestifinaalin seitsemäs uudella Suomen ennätyksellä.

Anni Alitalo sijoittui 19:nneksi 50 metrin selkäuinnin välierissä. Hän saavutti ajan 28,22, kun finaaliin olisi vaadittu uudet SE-lukemat 27,45.

Miesten 50 metrin rintauinnissa Eetu Karvonen pystyi parantamaan aikaansa aamun alkueristä lukemiin 27,13. Hän sijoittui 16:nneksi. Andrei Tuomolan vauhti puolestaan jäi alkueristä lukemiin 27,41, mikä jätti hänet lopputuloksissa 20. sijalle. Finaalin karsintarajaksi muodostui 26,93.

100 metrin rintauinnin välierissä kisanneet Jenna Laukkanen ja Silja Känsäkoski sijoittuivat sijoille 16 ja 17. Laukkasen vauhti iltajaksossa oli 1.07,44 ja Känsäkoski petrasi jälleen ennätystään lukemiin 1.07,46. Finaalikymmenikköön olisi vaadittu 1.06,35.

Suomen sekajoukkue petrasi vauhtiaan 4x50 metrin vapaauintiviestin finaalissa aikaan 1.31,84, mutta myös muut maat paransivat menoaan sen verran, että Suomen sijoitus putosi seitsemänneksi. Finaalin kokoonpanoon tehtiin pieni muutos alkueristä, kun Laura Kurki korvasi Lotta Nevalaisen. Hanna-Maria Seppälä aloitti viestin ennen Kurkea, ja maaliin tultiin Andrei Tuomolan ja Ari-Pekka Liukkosen voimin. Mitaleille vaadittiin 1.30,62, joten viime vuotinen EM-pronssi jäi nyt 1,22 sekunnin päähän. Kyseessä oli kuitenkin jälleen uusi virallinen Suomen ennätysaika, vaikka vuoden 2012 EM-uinneissa Suomi kellotti kymmenyksen nopeamman ajan. Silloin sekajoukkueiden ennätykset eivät olleet virallisia.

Suomalaistulokset Uimaliiton EM-kisasivulla.

Tulospalvelu LEN:n sivuilla.