Vesipallon SM-mitaleita pian jaossa

#UUTINEN 13.4.2017

Aikuisten ja C-junioreiden SM-sarjoissa koittavat pian mitalipelit. Miehissä finaalipari Stadin Kuhat ja Cetus aloittavat 22. huhtikuuta. Samana viikonloppuna käynnistyvät naisten välierät.

BSM-sarjan voitti Espoon Cetus. Kuva: Peter Weissenberg


Katso tulevien otteluiden ajankohdat ja paikat: vesipallo.torneopal.fi 

Miesten SM-sarjan finaalipelit käynnistyvät

Viime viikonloppuna karsittiin miesten vesipallon SM-sarjassa finaalipaikoista. Molemmat semifinaalit ratkesivat suoraan kahdella ottelulla ja finaalipaikan lunastivat Stadin Kuhat ja Espoon Cetus. Ensimmäinen finaalipeli pelataan Pirkkolan urheilupuistossa 22.4. pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna, ja samana päivänä pelataan pronssifinaali Turun Uimareiden ja Kuhien välillä Turun Impivaarassa. 

Finaalit:
La 22.4. klo 17.30 Pirkkola: Stadin Kuhat – Cetus
Su 23.4. klo 19.30 Espoonlahti: Cetus – Stadin Kuhat
Pe 28.4. klo 21.00 Pirkkola: Stadin Kuhat – Cetus
Tarvittaessa:
La 29.4. Cetus – Stadin Kuhat
La 6.5. Stadin Kuhat – Cetus
Pronssiottelu:
La 22.4. TU – Kuhat

Naisten SM-runkosarja saatiin päätökseen

Naisten runkosarjan kärkipaikasta taisteltiin viimeiseen asti. Turun Uimarit vei lopulta runkosarjan voiton vain pisteen erolla Senttereihin. Kuhat oli kolmas ja puolustava mestari Uinti Tampere neljäs. Semifinaalien otteluparit ovat siis TU–UiTa ja Sentterit–Kuhat. Finaaliin tarvitaan kaksi voittoa, ja ensimmäiset välierät otellaan perjantaina 21. huhtikuuta Turussa ja Porissa. Jyväskylän Saukot jäi niukasti ulos semifinaaleista.

Semifinaalit 21.–23.4.
Pronssiottelu 29.4.
Finaalit 29.4., 5.5., 6.5., (7.5. ja 13.5.)

BSM -sarjassa Cetus juhli voittoaan 2.4.

BSM -sarja saatettiin päätökseen 2.4. pelatuissa finaaleissa joissa Cetus vei ensimmäisen sijan, Kuhat oli toisena ja TU kolmantena. Finaali pelattiin Kuhien ja Cetuksen välillä kun puolestaan pronssista taistelivat Uinti Tampere ja Turun Uimarit.

CSM -runkosarja pelattu - finaalit Espoonlahdessa

Jyväskylässä pelattiin viime viikonloppuna myös CSM -sarjan kauden 2016 - 2017 vesipallon runkosarjan viimeinen turnaus. 6.-7.5. Espoonlahdessa pelattaviin finaaleihin lähtee runkosarjan voittaja Cetus (32 pistettä), Sentterit (31 pistettä), Turun Uimarit (25 pistettä sekä Saukot (18 pistettä). Saukot karsii finaalipaikasta Cetuksen kanssa ja Sentterit Turun Uimareiden kanssa. 

DSM -sarjassa voiton vei Saukkojoukkue

Jyväskylässä pelatuissa DSM -sarjan finaaleissa voiton vei Jyväskylän Saukot, toiseksi tuli Turun uimarit ja pronssille itsensä pelasi Helsingin Kuhat. Viikonlopun jännittävin ottelu pelattiin lauantai-iltana Saukkojen ja Kuhien välillä kun semifinaali ratkaistiin vasta rangaistusheittokierroksen jälkeen seuranneella äkkikuolema -kierroksella.

D2 -sarja pelattiin loppuun aprilliviikonloppuna

D2-sarjassa pelasivat aloittelevat juniorit ja sarja pelattiin läpi neljänä turnauksena ilman finaaleita. Huolimatta SM-sarjaa rennommasta otteesta voitosta taisteltiin ja D2 -sarjassa parhaiten menestyi Turun Uimareiden joukkue. Toiseksi tulivat Kuhat, kolmanneksi Cetus ja neljänneksi Saukkojen nuori joukkue. Kaikki osallistujat saivat kaulaansa Turun Impivaarassa osallistumismitalit sekä muumitikkarin.


Teksti: Reija Häkkinen