Vesipallokausi alkoi jo Suomen cupilla!

#UUTINEN 7.9.2016

Kaudella 2016–2017 pelataan vesipalloa aikuisten ja junioreiden SM-sarjoissa sekä aikuisten Suomen cupin turnauksissa. Miehet aloittivat kauden viime viikonloppuna, naiset starttaavat loppuviikosta.

Vesipallokausi käynnistyi miesten Suomen cupilla. Kuva: Jussi Salminen

Tänä syksynä aikuisten sarjoja pelataan sekä naisissa että miehissä Suomen cupina ja SM-sarjamuotoisena. Suomen cup pelataan pääasiassa turnauksin, kun taas SM-sarja pelataan otteluina.

Juniorisarjoja pelataan tänä vuonna BSM, CSM ja DSM-sarjoissa ja lisäksi uutena sarjana aloittaa DSM2-sarja, jossa pelataan keskinäiset ottelut mutta ei finaaleita. Sarjan kautta halutaan tuoda pelaajille mahdollisuus hieman leikkimielisempään pelailuun ja niin kokemattomammille kuin nuoremmillekin pelaajille mahdollisuus kokeilla vesipalloilua myös turnauksissa; pelitaito kun kehittyy parhaiten vain pelaamalla.

TU ja Saukot voitokkaita Suomen cupin avauksessa

Vesipallon sarjaohjelma käynnistyi miesten Suomen Cupin otteluilla viime viikonloppuna 3.–4. syyskuuta. Suomen cupissa pelaa yhteensä 7 joukkuetta. A-lohkona pelattiin Turun Impivaarassa ja B-lohkoa Oulussa. Viikonlopun otteluiden jälkeen Turku johtaa A-lohkoa kuudella pisteellä, Saukot on toisena 4 pisteellä ja Cetus ja HSS ovat molemmat toistaiseksi pisteittä. B-lohkossa sekä Kuhilla että Oulun Lohilla on 4 pistettä kun puolestaan Kuopion Uimaseura on toistaiseksi pisteittä. Miesten Suomen cup jatkuu 17.-18.9. A-lohkossa AaltoAlvarissa ja B-lohkossa Helsingin suunnalla.

Naisten Suomen cup alkaa tulevana viikonloppuna Helsingissä pelattavalla turnauksella. Naisten cupissa pelaa 4 joukkuetta. Suomen cupin finaalit pelataan joulukuun alkupuolella kun puolestaan aikuisten SM-sarjat käynnistyvät lokakuun alussa. Näin ollen eri sarjojen otteluita pelataan osittain päällekkäin sekä miesten että naisten puolella. SM-sarjojen finaalit pelataan totutusti huhti- toukokuun vaihteessa.

Juniorisarjat käyntiin lokakuussa

BSM-sarjan ensimmäinen turnaus pelataan Tampereella 8.-9. lokakuuta ja sarjassa pelaa 4 joukkuetta. BSM-sarjassa pelataan 4 turnausta ja finaalit.

CSM-sarjan ensimmäinen turnaus pelataan Helsingin suunnalla 1.-2. lokakuuta ja sarjassa pelaa 7 joukkuetta. CSM-sarjassa pelataan 9 turnausta ja finaalit. Helsingin päässä Helsingin joukkueiden yksittäisiä pelejä saatetaan pelata myös turnauksen ulkopuolisina ajankohtina.

DSM -sarjan ensimmäinen turnaus pelataan Porissa 29.-30. lokakuuta ja sarjassa pelaa 5 joukkuetta. DSM-sarjassa pelataan 7 turnausta ja finaalit. DSM2-sarjan ensimmäinen turnaus pelataan Helsingin suunnalla 16.-18. joulukuuta ja sarjassa pelaa 4 joukkuetta. DSM2-sarjassa pelataan 4 turnausta.

Kauden aikana otteluita ja sarjojen etenemistä voi seurata osoitteesta tutusta osoitteesta https://vesipallo.torneopal.fi/