Vauhtia ja ennätyksiä SM-uintien finaalissa

#UUTINEN 23.11.2014

SM-uinnit saivat huikean päätöksen sunnuntaina. Uimarit venyivät toinen toisensa jälkeen hienoihin suorituksiin ja ennätyksiin. Isäntäseura Cetus vei kaikki piste- ja mitalitaulukot.

Neljä Suomen ennätystä SM-uintien päätöksessä!

Lyhyen radan SM-uinnit päättyivät sunnuntaina Espoossa ennätysmurskajaisiin. Swimming Jyväskylän Mimosa Jallow kauhoi 50 metrin selkäuinnin mestariksi ajalla 27,57 ja paransi Anni Alitalon nimissä ollutta SE-aikaa sadasosasekunnilla. Cetusta edustava Alitalo oli kakkonen ajalla 27,97. Pronssi meni myös Cetukseen Fanny Teijonsalolle ajalla 28,10.

SE oli Jallowille toinen, keskiviikkona hän kirjautti nimiinsä satasen selkäuinnin Suomen ennätyksen.

Jenna Laukkanen ui Suomen mestariksi 200 metrin rintauinnissa myös SE-tuloksella. Sotkamolainen ylsi aikaan 2.21,30 ja paransi omaa Suomen ennätystään 0,68 sekuntia. Hopealle ui Oulun Uinnin Silja Känsäkoski (2.27,51) ja pronssille Uinti Imatran Moona Koski (2.29,01).

4x100 metrin sekauintiviesteissä syntyi vielä Suomen ennätykset. Sekä naisten että miesten viestit voitti Cetus Espoo SE-ajoin. Nuorten mestaruudet otti tytöissä Helsingfors Simsällskap nuorten Suomen ennätyksellä, lisäksi avausosuudella Lotta Upanne ui satasen selkäuinnin nuorten Suomen ennätyksen jo toistamiseen, nyt ajalla 59,92. Pojissa Riihimäen Uimaseura voitti sekauintiviestin nuorten Suomen ennätyksellä.

Isäntäseura Cetus Espoo voitti suvereenisti SM-uintien piste- ja mitalitaulukot.

Pokkinen romutti Sievisen 23-vuotiaan kisaennätyksen!

Miesten 100 metrin sekauinnin voittoon ui sunnuntai-iltana Cetus Espoon Tuomas Pokkinen, joka paransi omaa ennätystään lukemiin 54,30 ja vei Jani Sievisen nimissä vuodesta 1991 olleen SM-uintien kilpailuennätyksen 0,17 sekunnin erolla. Sievinen sai kuitenkin pitää Suomen ennätyksensä 53,10 vuodelta 1996.

Ari-Pekka Liukkonen osoitti oivaa vauhtia sivulajissaan 50 metrin rintauinnissa kellottaen voittoajaksi 26,80. Liukkonen vei kisaennätyksen Eetu Karvoselta 17 sadasosasekunnilla. Hopeaa otti Suomen ennätyksen haltija Andrei Tuomola ajalla 27,00 ja pronssia Sami Aaltomaa lukemin 27,21. Liukkonen voitti myös satasen vapaan erinomaisella ajalla 47,89, mikä uupuu hänen SE-ajastaan vain 0,33 sekuntia ja on hänen kolmanneksi paras kautta aikain.

Emilia Pikkarainen parantaa vauhtiaan MM-uintien kynnyksellä

Vantaan Vandersin Emilia Pikkarainen venyi satasen perhosessa kauden kärkiaikaansa 58,68 ja otti voiton. Hopea meni Joensuun Uimaseuraan Nea Norismaalle ensimmäisellä minuutin alituksella 59,55. Pronssille ui Cetuksen Sohvi Nenonen ajalla 1.00,28.

Vammaisuinnin 100 metrin vapaan Suomen mestaruus meni Swimming Jyväskylän Leo Lähteenmäelle. Hän kellotti hyvän ajan ja uuden ennätyksensä 56,11.

SM-uintien tulokset, pisteet ja mitalitaulukot SM-kisasivulta.