Uimahypyt käyntiin torstaina Bakussa

#UUTINEN 17.6.2015

Uimahyppyjen nuorten EM-kilpailujen ensimmäinen päivä koittaa torstaina Bakun tuliterässä Aquatic Centressä. Suomella on viisipäiväisissä kisoissa mukana neljän hyppääjän joukkue

Juho Junttila tahtoo nuorten EM-finaaliin Bakussa. Kuva: Jussi Salminen

Lähes kaikki suomalaishyppääjät pääsevät tositoimiin Bakussa torstaina, kun kolme neljästä nähdään ensimmäisten Euroopan kisojen uimahyppyjen avauksessa. Juho Junttila tavoittelee metrin ponnahduslaudan finaalipaikkaa, ja Saija Paavola sekä Ellen Sirkka avaavat kisat kerroshyppyjen karsinnoilla.

– Olosuhteet ovat kohdallaan, laudat ovat ihan uusia ja tässä on hyvin ehtinyt niitä kokeilla. Finaalipaikka on tavoitteena, 17-vuotias Junttila napauttaa.

Alkukisat tulevat olemaan todella pitkiä, sillä yleensä nuorten EM-hypyissä on kaksi ikäluokkaa, jotka Bakussa on kuitenkin yhdistetty. Junttilan kisassa 30 hyppääjää suorittaa kymmenen hypyn sarjan.

Naisten kerroksilla osanottajia on 24 ja hyppyjä kullakin kahdeksan. Varta vasten Euroopan kisoihin tänä keväänä valmistuneen Bakun Aquatic centren uimahyppykerroksetkin miellyttivät suomalaisia, varsinkin kerroshyppääjiä ilahduttanut hissi.

– Kaksi kertaa päivässä on treenattu ja nyt voi lähteä hyvillä mielin kisaamaan, tavoitteena on tasainen ja varma sarja, 17-vuotias Ellen Sirkka ennakoi.

– Olen nyt ensimmäisissä arvokisoissani. Täältä saan hyvää kisakokemusta, sillä kauden pääkisa on viikon kuluttua, sanoo 14-vuotias Saija Paavola, jolla koittavat heti Bakun jälkeen 14–15-vuotiaiden nuorten EM-kisat Moskovassa.

Uimahypyt torstai 18.6. (Suomen aikaa):

klo 7.00 M 1 m ponnahduslauta alkukilpailu (Junttila)

klo 11.20 N kerroshypyt alkukilpailu (Paavola, Sirkka)

Tulospalvelu