Uimahyppyjen katseet kohti EM-Lontoota

#UUTINEN 22.2.2016

Taina Karvoselta olisi vaadittu olympiakarsinnassa hurja tason nosto olympiapaikan saavuttamiseksi. Karvonen ei kuitenkaan ollut parhaimmillaan maanantain kisassa.

Taina Karvosen hyppyura on ollut hyvin nousujohteinen, mutta olympiapaikkaan asti loppukiri ei aivan riittänyt. Kuva: Jussi Salminen

Taina Karvonen hyppäsi kolmen metrin ponnahduslaudan alkukilpailussa uimahyppyjen maailmancupissa maanantaina Rio de Janeirossa. Kisassa jaettiin viimeiset paikat Rion olympialaisiin. Karvonen hyppäsi viiden hypyn sarjallaan 39. sijalle tuloksella 226,95. Olympiahyppyjen telinekohtaisen maapaikan saavutti alkukilpailun 18 parasta, eli semifinaaliin selvinneet. Karsintarajaksi semifinaaliin muodostui 285,45 pistettä.

Karvosen ennätys kolmen metrin ponnahduslaudalla on tuore, 260,45 pistettä tammikuisesta Madridin GP-kisasta. Rion maailmancupissa Karvonen ei onnistunut samalla tavalla, vaan sarjan viimeinen hyppy, taaksepäin 2,5 volttia taittaen meni pieleen, ja kahteen muuhunkin hyppyyn jäi pienempiä virheitä.

Kohteena edelliset olympiatelineet Lontoossa

Kun Jouni Kallunki jäi sunnuntaina myös ilman olympiapaikkaa Rion maailmancupissa, tarkoittaa se Karvosen tuloksen ohella sitä, että elokuussa Rion olympialaisissa ei nähdä suomalaisia uimahyppääjiä. Edellisen kerran Suomea olympialaisissa edusti Joona Puhakka vuonna 2008 Pekingissä 13. sijallaan. Maajoukkueen katseet siirtyvät nyt täysin toukokuisiin Lontoon EM-kilpailuihin.

– Valitettavasti tulossa on toiset olympialaiset putkeen ilman suomalaishyppääjiä. Tavoitteet on nyt täysin Lontoon EM-kisoissa. Sinne on tavoitteena saada iso joukkue ja tuloslistoilla finaalipaikkoja, uimahyppyjen nuorten olympiavalmentaja Satu Uusitalo linjasi.

Kisasivu 

Tulospalvelu 

 

Henkilöt

Jouni Kallunki