TU:lle PM-hopeaa Kööpenhaminasta

#UUTINEN 10.10.2017

Turun Uimareiden naiset saavuttivat Pohjoismaiden mestaruushopeaa viime viikonlopun turnauksessa. Ruotsin mestari Järfälla vei voiton finaalissa.

Turun Uimareiden naiset kävivät kovan kamppailun Pohjoismaiden mestaruudesta. Finaali Ruotsin Järfällaa vastaan päättyi sunnuntaina maalein 12-8 naapurimaan eduksi. TU aloitti finaalin vahvasti voittaen ensimmäisen erän, mutta Järfällan vietyä toisen erän maalein 4-0 jäi neljän maalin marginaali myös lopputulokseen. TU:n Melisa Niskanen valittiin naisten turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Miesten turnauksessa TU eteni pronssiotteluun molempien tanskalaisjoukkueiden vallattua finaalipaikat. Ruotsalaisjoukkue SPIF jätti turkulaiset neljännelle sijalle maalein 12–6. Turun Uimarit oli mukana mitalitaistossa ottelun puoliväliin asti, mutta kolmannessa ja neljännessä erässä TU ei enää saanut lainkaan maaleja tukholmalaisten verkkoon. TU:n Raul Perian oli miesten turnauksen paras pistetilastossa 16 maalillaan.

Espoon Cetus sijoittui miesten turnauksessa kuudenneksi ja Kuhat kahdeksanneksi. Molemmat olivat Tanskassa hakemassa hyvää kokemusta nuorilla joukkueilla.