Tervetuloa Tampereen ikäkausi-PM-uinteihin!

#UUTINEN 8.7.2016

Lauantaina ja sunnuntaina Tampereen Uintikeskuksessa kisataan Pohjoismaiset ikäkausimestaruusuinnit, joissa Suomi isännöi kahdeksaa muuta maata peräti 31 uimarin joukkueella.

Suomen joukkue Tampereen PM-altaalla. Kuva: Jussi Salminen

Lauantaina ikäkausi-PM-uinneissa käydään kaksi kisajaksoa klo 10 ja 16 sekä sunnuntaina aamujakso klo 10. Ikäluokkina on tytöt 13–15 vuotta ja pojat 14–16 vuotta. Suomen lisäksi mukana ovat Färsaaret, Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Tanska ja Viro.

Edessä kauden pääkisat

Suomen joukkue kokoontui Tampereella jo torstaina ja uhkuu taistelutahtoa lauantaiaamun kisoihin.

– Joukkueella on jo tosi henki päällä, ollaan vedetty jo kolmet allastreenit, vähän leikkejä, pelejä ja ryhmäytymistä, kertoo joukkueenjohtaja Simo Karvinen.

Hän uskoo uimareihinsa vahvasti ja on luottavainen, että kaikilta saadaan startteihin kauden paras vire.

– Selkeästi huomaa, että uimarit tiedostavat olevansa nyt kauden tärkeimmissä kisoissaan. Ilmapiiri on rento, eikä tässä pelätä ottaa nyt pientä riskiäkin hyvien tulosten eteen, Karvinen linjaa.

Hänellä on joukkueessa apunaan viisi valmentajaa ja fysioterapeutti.

Luottokapteenit kunniatehtävissä

Joukkue valitsi heti alkajaisiksi joukostaan kapteenit. Tyttöjen kapteeniksi äänestettiin Lahden Uimaseuran Raakel Bärlund ja poikien kapteeniksi Simmiksen Kirill Egorov. He toimivat kapteeneina myös kevään Multinationseissa Kyproksella.

– Onhan tämä kunnia, että tytöt luottavat minuun näin paljon. Nyt minun tehtäväni on sitten huolehtia, että muilla on kaikki hyvin, Bärlund iloitsee.

Hänen näkee, että Suomella on hyvät mitalisaumat, vaikka luvassa ovatkin kovatasoiset uinnit yhdeksän maan kesken. Bärlund odottaa itseltään uusia ennätysaikoja.

Poikien kapteeni Kirill Egorov näkee kapteenin roolin myös vastuullisena ja on ylpeä sen lisäksi myös saadessaan edustaa Suomea.

– Uintien välillä ollaan ihan rennosti ja heitetään läppää, mutta sitten keskitytään myös vakavasti uinteihin, Egorov sanoo.

Hän on iloinen, että kisat ovat juuri Tampereella, koska halli on erinomainen ja tulostaso aina hyvä.

– Itse olen tyytyväinen jos 1500 metriä menee alle 17 minuuttia, nelisatanen 4.10–4.15 ja kaksisatanen 1.58. Ainakin yksi mitali on odotuksissa, Egorov linjaa tavoitteiksi.

Tervetuloa Tampereelle kannustamaan Suomea!


Ikäkausi PM-uinnit myös striimataan SuperLivessä: www.livetiming.fi