Tanja Kylliäinen laittaa uikkarit naulaan

#UUTINEN 28.6.2018

18-vuotiaana ensimmäistä kertaa Suomea aikuisten maajoukkueessa edustanut olympiauimari Tanja Kylliäinen on ilmoittanut päättävänsä uintiuransa Jyväskylän SM-uinteihin. Kiitos upeista uintihetkistä Tanja!

Maajoukkueuimari ja olympiaedustaja Tanja Kylliäinen on päättänyt lopettaa uintiuransa. Kylliäinen edusti Suomea viimeksi Rion olympialaisissa. Tuolloin hän ui voimassa olevan naisten 400 metrin sekauinnin Suomen ennätyksen 4:45,33. Hänellä on hallussaan myös pitkän radan 200 metrin sekauinnin Suomen ennätys.

– Olen ollut uinnin parissa mukana 22 vuotta. Nyt olen päättänyt lopettaa urani uimarina. Olkapäävammani on estänyt minua harjoittelemasta 100-prosenttisesti, joten nyt on aika siirtyä kohti uusia haasteita elämässä, Kylliäinen kertoo.

Yhdysvalloissa varttunut 25-vuotias uimari ehti edustaa Suomea EM-, MM- ja olympiatasolla seitsemän kertaa, ensimmäisen kerran jo vuonna 2011 EM-uinneissa, joista parhaana saavutuksena jäi finaalipaikka. Suomen ennätyksiä hän kirjautti urallaan kymmenen kertaa.

Suomen mestaruuskilpailut Jyväskylässä 28.6.–1.7. ovat Tanja Kylliäisen uran viimeiset kilpailut. Näissä kilpailuissa hän ui kolme lajia: 50 ja 100 metrin perhosuinnin sekä 50 metrin vapaauinnin. Lisäksi hän ui Simmiksen naisten viestijoukkueissa.

Simmiksen päävalmentaja Matti Mäki ymmärtää Tanjan päätöksen:

– Valitettavasti Tokio-projektimme jäi kesken. Tanjan olkapäävamma esti kansainväliselle huipulle tähtäävän harjoittelun. Ja Tanja on ollut huipputasolla. Täten Tanjan päätös laittaa ”peli poikki” on ymmärrettävä ja viisas päätös. Haluamme kiittää Tanjaa yhteisestä ajasta ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa.

Tanja Kylliäinen haluaa osoittaa kiitokset kaikille niille, jotka ovat auttaneet häntä urallaan ja erityiskiitokset niille, jotka tekivät Tanjan muuton Suomeen keväällä 2017 niin helpoksi. 

– Simmisperhe, Olympiakomitea ja Suomen Uimaliitto ovat tukeneet minua ja siitä olen todella kiitollinen. Toivotan onnea ja menestystä maajoukkuetovereilleni heidän matkallaan Tokioon ja Simmis-tiimiläisille parasta menestystä tulevaisuudessakin. Paljon kiitoksia!