Suomi piikkipaikalla avauspäivän jälkeen

#UUTINEN 14.12.2012

Nuorten Pohjoismaiset mestaruusuinnit käynnistyivät perjantaina Vaasassa. Suomi on johdossa seitsemän maan kilpailun pistetaulukoissa ensimmäisen päivän jälkeen.

Vaasan Uimaseura isännöi lyhyellä radalla uitavia, 185 uimarin nuorten PM-kisoja. Nuorten ikäsarjat ovat 14-15-vuotiaille tytöille ja 16-17-vuotiaille pojille. Pre-senioreiden sarjoissa uivat tytöt 16-18 vuotta ja pojat 18-20 vuotta.

Hyvissä tunnelmissa uitu ensimmäinen päivä tuotti Suomen 52-päiselle joukkueelle mukavat 25 mitalia. Isäntämaalla on kisoissa luonnollisesti suurin joukkue, toiseksi isoimman porukan Vaasaan on marssittanut Viro 32 uimarilla. Yli 20 uimarin joukkueilla jalkeilla on myös Ruotsi (28) ja Tanska (23). Färsaaret, Islanti ja Norja ovat pienimmät joukkueet.

Perjantain jälkeen suomalaiset olivat kauhoneet 25 mitalia, yhdeksän kultaa, kuusi hopeaa ja kymmenen pronssia. Pisteissä Suomi johtaa sekä nuorten että pre-senior-ikäluokan taulukkoa ennen Ruotsia.

Henkilökohtaisissa lajeissa Maamme-laulua Vaasassa perjantaina soitattivat Teemu Vuorela, Silja Känsäkoski, Veera Kivirinta, Matti Mattsson, Salla Elovirta, Riku Pöytäkivi, Fanny Teijonsalo ja Eetu Piiroinen.

Tulokset ja pistetaulukot NPM-kisasivulla