Suomen naiset kirjoittivat historiaa Dohassa!

#UUTINEN 7.12.2014

Lyhyen radan MM-uinnit saivat suomalaisittain uskomattoman upean päätöksen kisojen viimeisessä lajissa. Suomen naisten viestijoukkue sijoittui kuudenneksi MM-finaalissa!

Mimosa Jallow, Jenna Laukkanen, Emilia Pikkarainen ja Hanna-Maria Seppälä sijoittuvat naisten 4x100 metrin sekauintiviestissä kuudenneksi Dohan MM-uinneissa.

Aamun alkuerissä syntyi jo kaksi Suomen ennätystä, viestin pari vuotta vanha SE kohentui peräti 7,52 sekuntia lukemiin 3.55,65 ja aloitusosuudella uineen Mimosa Jallowin toimesta sadan metrin selkäuinnin SE parantui reilut kolme kymmenystä aikaan 58,96. Alkueräsijoitus oli myös kuudes.

Illan loppukilpailussa syntyi jälleen kaksi Suomen ennätystä. Loppuaika oli 3.54,81, joten SE parantui tällä kertaa 0,84 sekuntia. Mimosa Jallow puolestaan kiiti avaussatasen uskomattomaan aikaan 58,64. Hän siis paransi aamusta vielä komeat 0,32 sekuntia.

Suomen naiset eivät tiettävästi ole aiemmin olleet viestijoukkueella MM-tason finaalissa, joten sunnuntain menestys Dohassa oli historiallista. Saldona Dohan MM-altaasta oli yksi finaalipaikka, viisi välierää ja kahdeksan Suomen ennätystä.

Katso suomalaistulokset Uimaliiton MM-kisasivulta!