Suomen isännöinti päättyi hopeamitaleihin

#UUTINEN 27.11.2016

Liettuan, Ruotsin, Suomen ja Tanskan välillä ratkotut vesipallon PM-tittelit matkustivat turnauksen päätteeksi Liettuaan. 15-vuotiaiden sarjassa Suomi jäi nuolemaan näppejään, mutta 17-vuotiaat saivat hopeaa.

Numerolla 3 pelannut Oskari Ollilan oli Suomen U17-joukkueen maalitykki. Kuva: Jussi Salminen

Suomen U17-joukkue oli vakuuttava kotiturnauksessa Turussa. Finaaliin Suomi eteni puhtaalla pelillä, kun ensin kukistui Liettua (15–7), sitten Tanska (12–9) ja lopuksi Ruotsi (12–8). Joukkue tanssi voitontanssejaan jo Ruotsi-ottelun viimeisessä erässä, kun oli varmistumassa, että sunnuntain finaalissa vastaan oli tulossa perjantaina murskaluvuin voitettu Liettua.

Fyysisestä pelistään tunnettu Liettua tuli kuitenkin ryminällä U17-sarjan finaaliin, ja Suomi oli hivenen perässä koko finaalin alkupuoliskon, vain Oskari Ollilan vahva kakkoserä piti kotijoukkueen Liettuan kannassa. Kolmannessa erässä Suomi kiri tasoihin Joonas Hilajan osumalla. Liettua kiristi kuitenkin vielä vauhtia, ja karkasi lopulta 10–13-voittoon. Näin Suomelle lopputuloksena tuli hopeiset mitalit. Tanska kaatoi pronssiottelussa Ruotsin maalein 9–5.

Nuorille neljä tappiota

Liettua oli vahva molemmissa ikäsarjoissa voittaen Pohjoismaiden mestaruudet. U15-sarjan finaalissa se peittosi Ruotsin peräti 14–8.

Suomen U15-joukkueen voitto oli lähimpänä viimeisessä kohtaamisessa, eli pronssiottelussa Tanskaa vastaan. Ottelun alku oli Suomelle karmea, kun Tanska karkasi alle kahdessa minuutissa 4–0-johtoon. Suomi voitti kuitenkin toisen ja kolmannen erän, päätöserään lähdettiin tasalukemista 8–8. Tanska aloitti erän taas vahvasti, ja Suomi vastasi hyvin loppukirillään, päätyen kuitenkin maalin tappioon.

Suomen Juho Ryhänen kunnostautui tekemällä peräti neljä maalia pronssiottelussa, Joni Kortteus ja Amos Pentikäinen ylsivät kahteen maaliin.