Suomen ennätykset paukkuivat Dohassa

#UUTINEN 5.12.2014

Vaikka Suomen naisten sekauintiviestijoukkue karsiutuikin niukasti MM-finaalista, riitti perjantaissa ilon aiheita. Anni Alitalo ja Jenna Laukkanen tuulettivat SE-aikoja maailman kovimpien uimareiden seurassa.

Jenna Laukkanen ei meinannut uskoa silmiään vilkaistuaan tulostaululle satasen rintauinnin alkuerän jälkeen. Kuva: Said Diab

Suomen naisten 4x50 metrin sekauintiviestijoukkue karsiutui niukasti perjantai-illan finaalista. Suomi putosi ensimmäisenä ajalla 1.48,55, kun finaalikahdeksikkoon olisi vaadittu 15 sadasosasekuntia parempi tulos. Hyvä uutinen oli kuitenkin se, että Anni Alitalo ui avausosuudella huippuajan 27,48, mikä on uusi Suomen ennätys. Mimosa Jallowin nimissä vajaat pari viikkoa ollut SE parani kymmenyksellä. Joukkueeseen kuului Alitalon lisäksi Jenna Laukkanen, Emilia Pikkarainen ja Hanna-Maria Seppälä.

Laukkaselle "haamuparannus" ja jo toinen välierä

Jenna Laukkanen kiirehti sadan metrin rintauinnin alkuerissä huippuaikaan ja jatkoon. Laukkanen oli erien 14:s tuloksella 1.05,64 ja paransi vain vajaan parin viikon ikäistä Suomen ennätystään peräti kuusi kymmenystä.

Laukkasen sijoitus säilyi 14:tenä, kun Dohassa kauhottiin perjantai-iltana välierät. Sotkamolainen ui semifinaalissa aikaan 1.05,70, mikä uupui vain kuusi sadasosasekuntia aamun alkuerissä syntyneestä Suomen ennätyksestä. Finaaliin olisi vaadittu 1.05,04.

– Odotin toki, että olisin illalla voinut vielä hieman parantaa, mutta taisi olla hieman liikaa innostusta, ja käännökset olivat huonoja, Laukkanen tuumi.

Hän on jo saavuttanut Dohassa kaksi välieräpaikkaa, niissä 13. ja 14. sijat. Tämä osoittaa hänen vakiinnuttaneen paikkansa kansainvälisellä huipputasolla.

– Fiilikset on tosi hyvät, mahtavaa huomata, että tehty työ alkaa tuottaa tulosta ja että on voinut parin viikon sisällä parantaa ennätystä noin paljon! Toivottavasti 200 metrillä (sunnuntaina) käännökset sujuu paremmin!

Lauantaina luvassa vilkas päivä

Perjantaina MM-altaassa nähtiin myös Tanja Kylliäinen, joka ui erinomaisesti 200 metrin selkäuinnin alkuerissä. Kylliäisen startin jälkeiset delfiinipotkut kulkivat valitettavasti liiankin liukkaasti, ja hän pintautui 15 metrin linjan jälkeen, josta seurauksena oli hylkäys.

Riku Pöytäkivi starttasi myös päämatkallaan 50 metrin perhosessa, muttei yltänyt aivan tämän kauden tasolleen tuloksella 23,46. Sijoitus oli 30:s.

Lauantaina suomalaisilla on ohjelmassa reilusti startteja, ja mukana on hyvin mielenkiintoisia lajeja. Muun muassa Anni Alitalo ja Mimosa Jallow pääsevät henkilökohtaisen 50 metrin selkäuinnin kimppuun.

Katso suomalaistulokset Uimaliiton MM-kisasivulta!

MM-uinnit katsottavissa suorana Yle Areenassa, sekä koostelähetyksinä iltaisin TV2:ssa.