Suomelle viisi mitalia PM-uintien avauksesta

#UUTINEN 12.7.2014

Lauantaina käynnistyneet pohjoismaiset ikäkausimestaruusuinnit Kööpenhaminassa ovat sujuneet Suomen pieneltä mutta pippuriselta joukkueelta hyvin.

Tyttöjen sekauintiviestin joukkue nappasi PM-hopeaa! Kuva: Marjoona Teljo

Suomalaisuimarit ovat ottaneet jo viisi mitalia Kööpenhaminan PM-uinneissa, kun kisoista on jäljellä vielä sunnuntain aamujakso. Selvästi muita maita pienemmällä joukkueella edustava Suomi on onnistunut nappaamaan kaksi henkilökohtaista ja kolme viestimitalia.

Aurajoen Uinnin Iida Reini oli avauspäivän suomalaisnimi. Reini otti hopeaa 50 metrin rintauinnissa ja pronssia 200 metrillä. Vinstalla Reini kellotti komean 0,95 sekunnin ennätysparannuksen lukemin 33,53. Mestaruuden vieneeseen Ruotsin Hanna Brunzelliin jäi eroa vain vaivaiset kaksi sadasosaa, mutta Reinin ennätyskohennus oli timantin kova.

Reunanen tykitti ennätyksiä koko päivän

Hämeenlinnan Uimaseuran Niklas Reunanen teki yhtä kovan tempun kuin Reinikin. Reunanen oli 50 metrin selkäuinnin neljäs ajalla 28,25. Hämeenlinnalainen kohensi omaa parastaa komeat 0,86 sekuntia, ja oli lähellä ottaa eksoottisen selkäuintimitalin, sillä vain 0,16 sekuntia erotti hänet pronssimitalisti Matias Hiiestä (Viro).

Reunanen kellotti aamujaksossa myös satasen selkäuinnin ennätyksensä pronssia voittaneen poikien sekauintiviestin avausosuudella, 1.02,33 oli viestin avausosuuden aika, ja henkilökohtaisessa startissa se koheni lauantai-iltana vielä lukemiin 1.02,24.

Starttitekniikat kehittyneet huomattavasti

Ennätyksiä on syntynyt myös muilta suomalaisuimareilta. Joukkueenjohtaja Marjoona Teljo olikin hyvin tyytyväinen nuorukaisten otteisiin Pohjoismaiden puristuksessa.

– Onhan muilla selkeästi isommat joukkueet, mutta meilläkin menee hyvin. Parasta on ollut huomata, että enää emme anna tasoitusta starteissa ja niiden jälkeisissä liu’uissa, ne ovat kehittyneet vuoden aikana huimasti, ja se on erinomainen asia, Teljo huomautti.

Suomalaisilla on ollut into pinnassa, sillä vastaavasti pientä viilaamista on ollut vauhdinjaollisissa yksityiskohdissa. Avauspäivän jälkeen Suomi on pistetaulukossa viidentenä, kisaa johtaa ylivoimaisesti isäntämaa Tanska.

– Viro on meitä edellä neljäntenä vain kymmenen pisteen erolla. Iltapalverissa palkitsimme päivän parhaina Iidan ja Niklaksen, ja sovimme, että huomenna korjataan tuo tilanne Viron suhteen toisin päin, Teljo päätti.


Tulospalvelu: www.livetiming.fi 

Kisasivut: www.svoem.org