SM-uinnit alkoivat Oulun Raksilassa

#UUTINEN 8.7.2010

Yhdistetyt nuorten ja aikuisten Suomen mestaruusuinnit kauhotaan 50 metrin radalla Oulussa.

Avauspäivän parhaasta tuloksesta vastasi Hanna-Maria Seppälä voittamalla 100 metrin vapaauinnin tuloksella 55.66. Seppälän kauden paras noteeraus on 55.31 kesäkuiselta Mare Nostrum -kiertueelta.

Miesten 100 metrin rintauintifinaalin taso oli kova. Eetu Karvonen voitti uinnin ajalla1:03.82. Niko Hämäläinen otti hopeaa ja Iisakki Ratilainen pronssia. Kärki on mukavasti leventynyt rintauinnissa, sillä finaaliin vaadittiin jo aika 1:06.38.

Oulun SM-uinneista ei odoteta tolkutonta ennätysiloittelua, sillä poikkeuksellisen suurella osalla uimareista on kauden päätähtäin vielä edessä. Suomella on suuret joukkueet tuleviin nuorten ja aikuisten EM-uinteihin, ja kaikki huiput eivät ole edes paikalla. Valmennuspäällikkö Ippe Natunen näkeekin Oulun SM-kisan monilla uimareilla tärkeänä harjoituksenomaisena koitoksena.

- Meillä on tulossa vielä kansainvälisiä arvokisoja suurilla joukkueilla, nuorten EM:t, aikuisten EM:t ja Nuorten Olympialaiset. On kuitenkin hyvä, että uimarit pääsevät täällä Oulussa mittaamaan vauhtiaan joukkuetovereiden kanssa, vaikka huippukunnon ajoitus onkin vielä edessä, Natunen sanoi.

Kisat jatkuvat sunnuntaihin asti, ja tuloksia voi seurata reaaliajassa Livetiming-palvelussa.

Kisasivu

"

Henkilöt

Ippe Natunen