SM-uinneissa viestihuumaa, TaTU miesten mestariksi

#UUTINEN 30.6.2018

SM-uintien lauantai-illan finaaleissa nähtiin taas loistavia suorituksia. Kolmas kisapäivä päätettiin kiivaisiin viestifinaaleihin.

Naisten 200 metrin rintauinnin voitti Swimming Club Vuokatin Jenna Laukkanen ajalla 2:30.94. Kovan vastuksen rintauinnissa antoi TaTU Tampereen Carita Luukkanen ajalla 2:32.54.

Miesten vammaisuinnin 200 metrin vapaassa nähtiin Suomen ennätyksiä. Suomen mestaruuden voitti Suomen ennätysajalla 2.08.71 Vaasan Uimaseuran Nader Khalili luokassa S14. Samassa erässä nähtiin myös toinen Suomen ennätys luokassa S8, kun Cetuksen Ilmari Laitala kellotti uudeksi ennätykseksi 2:58.22.

Miesten 200 metrin vapaauinnin Suomen mestaruuden vei Swimming Jyväskylän Miikka Ruohoniemi ajalla 1:52.94.

Naisten 100 metrin perhosuinnin voitti Kampuksen Plaanin Mimosa Jallow ajalla 1:00.82.

Miesten vammaisuinnin 100 metrin selkäuinnin voitti Swimming Club Rovaniemen Antti Latikka ajalla 1.04.59 luokassa S13. Vaasan Uimaseuran Nader Khalili ui hopealle. Khalili ui lähelle viime vuonna tekemäänsä Suomen ennätystä luokassa S14. Hän kellotti ajaksi tänään 1:11.43.

Miesten 100 metrin selkäuinti tarjosi tiukan kilpailun voitosta. Ensimmäisenä maaliin ui Cetuksen Christoffer Fredriksson ajalla 58.19. Swimming Jyväskylän Janne Markkanen ui hopealle ajalla 58.74.

Naisten 200 metrin selkäuinnissa Helsingfors Simsällskapin Viola Kilpeläinen voitti ajalla 2:19.83.

Miesten 400 metrin sekauinnin voitti usean sekunnin erolla Uinti Tampereen Kalle Pyykkönen ajalla 4:34.29.

Naisten vammaisuinnin 50 metrin vapaan Suomen mestaruus meni Helsingfors Simsällskapin Jessika Markkaselle ajalla 30.89 luokassa S9. Samassa erässä nähtiin myös Suomen ennätys luokassa S10. Nokian Pyryn Jenna Rajahalme kellotti uudeksi Suomen ennätykseksi ajan 30.40.

Naisten 50 metrin vapaauinnissa Kampuksen Plaanin Mimosa Jallow teki kilpailuennätyksen ajalla 25.21 voittaen samalla Suomen mestaruuden. Hopealle ui Nummelan Kisaajien Nea-Amanda Heinola ajalla 25.91.

Miesten vammaisuinnin 50 metrin perhosessa Swimming Jyväskylän Leo Lähteenmäki teki Suomen ennätyksen luokassa S9. Lähteenmäki kello ajaksi 28.44.

Miesten 50 metrin perhosuinnissa nähtiin sadaosien kamppailu kultamitalista. Riihimäen Uimaseuran Niko Mäkelä voitti ajalla 23.93. Toiseksi ui TaTU Tampereen Anton Herrala, jääden vain kolmesadasosaa voittajasta.

Naisten 1500 metrin vapaauinnin voitti selvällä erolla Cetuksen Aino Otava ajalla 17:06.28.

Lauantai-illan viimeisinä lajeina uitiin miesten 4x100 metrin vapaauintiviesti sekä naisten 4x100 metrin sekauintiviesti. Miesten viestissä nähtiin tiukka taisto mitalisijoista. Voiton vei lopulta TaTU Tampereen ykkösjoukkue (Anton HerralaTeemu ViitalaMatias Tyryja Juho Eerola) ajalla 3:26.78. Hopealle ui Swimming Jyväskylän ykkösjoukkue (Miikka Ruohoniemi, Teemu Vuorela, Janne Markkanen ja Danila Dobrzhanskiy) ajalla 3:27.49 ja pronssille Helsingfors Simsällskapin joukkue (Andrei TuomolaRiku PöytäkiviTony Erikssonja Lari Tumanoff) ajalla 3:28.38.

Naisten sekauintiviestissä Suomen mestaruuden vei Helsingfors Simsällskapin ykkösjoukkue (Lotta UpanneHanna KareinenKaisla Kollanusja Vilma Ruotsalainen) ajalla 4:16.01.

Teksti: Hanna Jakosuo