Sini Koivu nosti nuorten EM-näytön A-luokkaan

#UUTINEN 24.4.2015

Perjantaiaamuna Vaasassa leivottiin kuusi nuorten mestaria. Cetuksen Sini Koivu päivitti ennätystään reippaasti päälajissaan.

Sini Koivu paransi ennätystään yli sekunnin. Kuva: Jussi Salminen

Cetus Espoon Sini Koivu teki kovan ennätysparannuksen satasen rintauinnissa ja nappasi nuorten mestaruuden. Koivu kiirehti uuteen ennätysaikaansa 1.11,92, kun vielä kuukausi sitten hänen pitkän radan ennätysajaksi tuli 1.13,00.

– En osannut odottaa noin kovaa aikaa, mutta verrassa tuntui hyvältä ja lähdin tekemään ihan omaa uintia. Maaliintulo oli huono, mutta muuten se oli hyvä uinti, Koivu kertoi.

Ajallaan Koivu kirkasti myös European Games -kisojen näyttönsä A-rajaksi vajaan puolen sekunnin turvin. Lisäksi hänellä on myös 50 metrin vapaan A-raja.

– Se tuli kyllä ihan vahingossa, tämä rinuli on päälaji, Koivu nauroi.

Alle 1.12:n aika riittää nuorten EM-tasolla jo helposti välieriin, viime vuonna finaaliin vaadittiin 1.11,24, mikä onkin perjantaina nuorten hopealle uineen ja samanikäisen Moona Kosken ennätys. Pronssi meni Sanni Ikoselle.

Tiukkoja vääntöjä himmeistä mitaleista

Tyttöjen 200 metrin selkäuinti oli selkeää Simmiksen Lotta Upanteen hallintaa ajalla 2.18,66, mutta himmeämmistä mitaleista taistelivat tiukasti Sanni Alamattila ja Melek Ayarci. Alamattila vei hopean 11 sadasosan marginaalilla.

Raision Juho Grönblom tuuletti uutta pitkän radan ennätystään ja nuorten mestaruutta 400 metrin vapaassa lukemin 4.10,77. Hopealle ui Emil Martikainen ja pronssille Waltteri Rintala.

Lahden Uimaseuran Kasper Jämsä oli nuorten mestari vakuuttavin ottein 200 metrin sekauinnissa, mutta ennätys jäi reilun puolen sekunnin päähän tuloksella 2.11,87.  Hänen jälkeensä taistelivat Riihimäen Niko Mäkelä ja ÅSK:n Wilhelm Suominen, joilla eroa oli vain sadasosasekunti.

Tyttöjen 400 metrin vapaassa ei ollut epäselvyyttä mestarista, Cetuksen Aino Otava ui kevyenoloisesti voittoon. ÅSK:n Tiia Puolakka ansaitsi hopeaa pidettyään Riihimäen Eveliina Pihkamäen takanaan.

Uinti Tampereen Werneri Koskinen oli poikien mestari 200 metrin rintauinnissa. Valtteri Kiiskinen otti hopeaa ja Kasper Jämsä sai perjantain toisena mitalinaan pronssia.

Perjantai-illan välierät ja finaalit alkavat Vaasassa klo 18.00.