Seurojen PM-turnaus viikonloppuna Turussa

#UUTINEN 29.9.2015

Perjantaista sunnuntaihin Turun Impivaaran uimahallissa ratkotaan seurajoukkueiden miesten ja naisten Pohjoismaiden mestaruudet. Kolme ulkomaalaisjoukkuetta haastaa Suomen kärkikaartin.

Turun Uimareiden isännöimään seurajoukkueiden PM-turnaukseen saapuu vieraita Ruotsista ja Tanskasta. Miesten turnaukseen osallistuvat Suomen mestari Turun Uimarit, Ruotsin mestari Järfälla Simsällskap (JS) ja Tanskan mestari Slagelse Svømmeklub (SSK). Norjan mestarin poisjäätyä heidän paikkansa täyttää Suomen sarjan kakkonen Helsingin Kuhat.

Naisten turnauksessa mestaruudesta kamppailevat Järfälla Ruotsista, Porin Sentterit, Turun Uimareiden naisten joukkue ja neljäntenä Suomen tyttömaajoukkue. Molemmissa sarjoissa pelataan kerran jokaista vastaan ja sunnuntaina kaksi parasta joukkuetta pelaavat vielä finaaliottelun Pohjoismaiden mestaruudesta. Kaksi huonoimmin sijoittunutta pelaavat pronssiottelun.

Ennakkoasetelmat miesten turnaukseen

Miesten sarjassa Tanskan SSK on ehdoton mestarisuosikki. Tanska on viime vuodet pitänyt hallussaan seurajoukkueiden pohjoismaista mestaruutta. Useilla SSK:n pelaajilla on ammattilaistaustaa uransa vaiheilta. Turun Uimareiden tarkoitus on haastaa mestarisuosikki. Tavoite ei ole sen vähäisempi kuin vallata kruunu Tanskan SSK:lta. TU on valmistautunut hyvin ja voitti pari viikkoa sitten Tukholmassa pelatun Fjärrstadin muistoturnauksen.

– Kotietu ja hyvä valmistautuminen antavat meille mahdollisuuden haastaa suosikit. Täytyy kuitenkin muistaa, että kaikki neljä joukkuetta ovat mahdollisia finalisteja. Joukossa ei ole yhtään huonoa joukkuetta. Paikalla on pohjoismaiden parhaat pelaajat ja joukkueet, kertoo Turun Uimareiden valmentaja Mika Wikström.

TU:n vauhdin pitäisi riittää kaikkia joukkueita vastaan, mutta nähtäväksi jää miten nuori joukkue osaa pitää tasonsa läpi koko turnauksen. Yksi huono peli voi viedä finaalihaaveet. Turun Uimareiden etuna on pelaajamateriaalin laajuus. Valmentaja joutuu valitsemaan 16 hyvästä runkopelaajasta 13 joka pelin kokoonpanoon. Maxim Stronsevin, Raul Perianin, Jani Raitasen, Sandor Baranyn ja Pessi Aallon ei tarvitse pelipaikkaansa murehtia, mutta lopuista 11 pelaajasta on luvassa vaikeita valintoja.

Suurimpia tähtiä vastustajien joukkueissa ovat Järfällan maalipörssin ykkönen Andreas Sahlberg ja heidän ulkomaalaisvahvistuksensa Jarrod Gaut. SSK nojaa vahvasti Tanskan maajoukkueen luottonimiin Emil Bjørchiin ja Aslak Lysteriin. Kuhien kantavat voimat ovat entinen maailmanmestari uimari Antti Kasvio ja väkivahva sentteri Ville Oura.

Kirkastaako Pori Suomen mestaruuden PM-kultaan?

Naisten sarjassa ennakkoasetelmat ovat selvemmät, todennäköinen finaalipari on Järfälla ja Pori. Turun aloitteleva naisten joukkue hakee kisoista arvokasta pelikokemusta tulevaa kautta varten ja pyrkii haastamaan jo kokeneempia joukkueita.

Turnauksen aikataulu 2.–4.10.

Miesten peliohjelma

Pe

17:40

Järfälla

Slagelse

Pe

19:00

Turun Uimarit

Kuhat

La

11:40

Turun Uimarit

Slagelse

La

13:00

Järfälla

Kuhat

La

17:40

Slagelse

Kuhat

La

19:00

Turun Uimarit

Järfälla

Su

11:30

First round/III

First round/IV

Su

14:30

First round/I

First round/II

Naisten peliohjelma

Pe

15:00

Sentterit

Järfälla

Pe

16:20

Turun Uimarit

Team FIN

La

9:00

Sentterit

Team FIN

La

10:20

Turun Uimarit

Järfälla

La

15:00

Järfälla

Team FIN

La

16:20

Turun Uimarit

Sentterit

Su

10:00

First round/III

First round/IV

Su

13:00

First round/I

First round/II