Seurat yhteen Hyvinkäällä

#UUTINEN 21.3.2016

Hyvinkään kaksi uimaseuraa, HyUS ja SiHy, yhdistävät voimansa, erottava rataköysi on vedetty pois lopullisesti. Katseet ovat vahvasti kohti kesän 2017 Rollo-tapahtumaa.

Hyvinkään Sveitsin uimalassa kisattiin kesällä 2013 IKM-uinnit. Kesällä 2017 luvassa on Rollo-tapahtuma. Kuva: Jussi Salminen

Hyvinkäällä on uinut rinnan kaksi uimaseuraa, Hyvinkään Uimaseura ry vuodesta 1967 ja Simmis Hyvinge-Hyvinkää rf vuodesta 1993. 

Torstai iltana 17.3. Simmis Hyvinkään jäsenistö kokoontui ylimääräiseen kokoukseen Rajamäellä, aiheenaan uimaseuran lopettaminen ja toimintojen yhdistäminen Hyvinkään Uimaseuran kanssa. Tehty päätös oli positiivinen ja esityksen mukaan Simmis Hyvinkään toiminta lopetetaan. 

Voimat ja osaaminen yhdistetään Hyvinkään Uimaseura ry:n lipun alle. Yhdistäminen koskee kaikkia uimareita kilparyhmistä harrasteryhmiin ja uimakouluihin. Vapaaehtoistyöhön perustuvassa seurassa on tärkeätä, että joukosta löytyy monipuolista osaamista ja riittävästi tekijöitä. 

Muutosta on toivottu yhdessä ja asiaa on valmisteltu taustalla niin, että toimintojen yhdistäminen on aloitettu lennokkaasti heti päätöskokouksen jälkeen. Seuraan on perustettu uusi ja laaja johtoryhmä, joka vastaa muutoksen läpiviennistä ja seuran kehittämisestä jatkossa. 

Hyvinkään uimareissa on potentiaalia, olimme viime vuonna kansallisella huipulla nuorten mestaruusuinneissa (Rollot) sekä henkilökohtaisella tasolla että viestijoukkueena. Uimalan remontti on katkaissut uimakoulut ja harjoitukset kotihallissa väliaikaisesti, mutta pian pääsemme takaisin kotihalliin. Mikä parasta, nyt kotiinpaluun yhteydessä saamme kaikki uimarit yhteen ja samaan seuraan. 

Alkukesästä on luvassa lasten uintisporttileiri, kilpa- ja harrasteryhmät jatkavat harjoituksiaan, mutta myös näihin ryhmiin halutaan lisää virtaa ja tsemppiä. Uimakoulut jatkuvat syksyllä ja lupaamme, että annamme parhaamme niille lapsille, jotka tulevat uimakouluihin saamaan arvokasta oppia vedessä liikkumiseen. 

Yhdistymisen kautta haluamme kutsua toimintaan myös uusia ja vanhoja tekijöitä. Uimaliitto on myöntänyt Hyvinkään Uimaseuralle Rollo 2017 Suomen mestaruusuintien järjestämisvastuun. Tapahtuman suunnittelu on jo vauhdissa. Vuosi 2017 tulee olemaan juhlavuosi uimaseuralle ja kotikaupungille. Se tulee olemaan myös 30:s Rollo-kilpailu Suomessa, kun ensimmäiset Rollot järjestettiin juuri Hyvinkäällä.

Yhdistyminen on juhlaa ja samalla kunnioitusta niille tekijöille, jotka ovat vuosien varrella valmentaneet hyvinkääläisiä uimareita maailmankartalle. Kiitos siitä kovasta työstä, jonka olette antaneet, ensisijassa uimareille. Yhdistymisen takuumiehiksi ovat lupautuneet Veikko Ukkola ja Kari Vierimaa, jotka olivat perustamassa Hyvinkäälle toista seuraa vuonna 1993. Saman ja vaikuttavan tuen olemme saaneet Suomen kaikkien aikojen menestyneimmältä maajoukkueen päävalmentajalta Kari Ormolta. Tukijoiden joukkoon on asettautunut myös Kauko Käyhkö, seuran historiassa pisimpään vaikuttanut päävalmentaja ja aikaisemman kilpamenestyksen kapellimestari. 

Olemme Hyvinkäältä ja nyt pelaamme yhteen ennen näkemättömällä tavalla. Se tulee näkymään lasten uintitaidoissa, kilparyhmien tuloksissa, kaveruudessa ja yhteishengessä.

Teksti: Hyvinkään Uimaseuran tiedote