Seppälä tunsi uivansa välieriin mutta karsiutui

#UUTINEN 28.7.2011

Shanghain MM-uintien viides kilpailupäiväkään ei tuottanut suomalaisille jatkopaikkoja, kun Hanna-Maria Seppälä ja Jenna Laukkanen karsiutuivat päämatkoillaan torstaiaamuna. Jäljellä on vielä kaksi henkilökohtaista starttia ja yksi viesti.

Hanna-Maria Seppälä ui 100 metrin vapaassa toiseksi parhaan aikansa sitten vuoden 2009, mutta karsiutui jatkosta kahdella sekunnin kymmenyksellä.

- Odotin kyllä kovempaa aikaa, uinti tuntui hyvältä ja voitin eränkin, mutta aika ei ollut sitä mitä toivoin, eräni oli vain tosi hidas, Seppälä ihmetteli.
Hän ui aikaan 55,06 ja odotti suunnilleen puolta sekuntia parempaa tulosta. Viimeinen välieräpaikka meni Saksaan olympiavoittaja Britta Steffenille tuloksella 54,86. Steffen tosin kyllästyi alisuorittamiseensa MM-kisoissa ja perui kaikki loput starttinsa ohjelmastaan päättäen kisansa. Tämä ei Seppälää kuitenkaan auttanut, sillä hän oli alkuerien 20:s.

- Kyllä se olisi ollut saavutettavissa oleva aika, aloitin vain liian hiljaa, Seppälä kommentoi välieräkynnystä.
Karsiutuminen harmitti Seppälää, jonka kauden parhaaksi jäi päämatkalla SM-uintien tulos viestialoituksesta 54,97.

- Harmi, että kausi loppuu näin, kun juuri on vasta herkistymässä, nämä kisat tulivat vähän liian aikaisin. Toivottavasti saataisiin kuitenkin vielä viestissä se olympiapaikka, Seppälä tiivisti.
Naisten 4x100 metrin sekauintiviesti uidaan lauantaina ja 12 parasta maata saa maapaikan Lontooseen.


Jenna Laukkasen
päämatka 200 metrin rintauinti kulki aikaan 2.30,51, mikä riitti 24. sijaan.

- Ei tähän voi oikein olla tyytyväinen, odotin uutta ennätystä, ehkä jopa Suomen ennätystä, Laukkanen tuumi.
Oma ennätys ja kauden paras 2.29,37 syntyi nuorten EM-altaassa Belgradissa reilut pari viikkoa sitten. Suomen ennätys 2.28,30 on Noora Laukkasen nimissä kumipukujen ajalta, sen sotkamolainen haluaisi kovasti riistää omiin nimiinsä.

- Se olisi ollut hienoa saada tänä kesänä, mutta sitä nyt ei tullut, ensi kaudella sitten, Laukkanen sanoi.
Hän ei pidä 100 metrin rintauintia uutena päälajinaan, vaikka se kulki selvästi paremmin kuin kaksi kertaa pidempi matka sekä nuorten EM-kisoissa että MM-kisoissa.

- Kyllä se kaksi sataa on vieläkin päämatka, vaikka tämä kesä nyt meni näin päin, Laukkanen kertoi.

MM-uinnit jatkuvat perjantaina Shanghaissa Ari-Pekka Liukkosen 50 metrin vapaauinnilla.

Torstain ilahduttavin suomalaisuutinen oli se, että miesten 200 metrin rintauinnin tulostaso oli kotimaisittain erittäin mielenkiintoinen. Matti Mattssonin nuorten EM-kilpailuissa kauhoma Suomen ennätys olisi nimittäin riittänyt Shanghaissa alkuerien 13. sijalle, eli kirkkaasti välieriin.

Uimaliiton kisasivu.

Hanna-Maria Seppälä yllättyi