Seppälä säästyi uusilta selkämurheilta

#UUTINEN 10.12.2011

Suomen EM-joukkue on saavuttanut kisatavoitteestaan toistaiseksi vain puolet. Yhden mitalin ja kahden finaalipaikan tavoite on toteutunut osin neljällä finaalipaikalla, mutta mitali on edelleen saavuttamatta. Lauantai-illan tähtihetki oli Hanna-Maria Seppälän kuudes sija sadan metrin sekauinnissa.

Hanna-Maria Seppälä ui kuudenneksi 100 metrin sekauinnin EM-finaalissa Szczecinissä. Hän onnistui parantamaan perjantaista välieräaikaansa vajaalla kolmella kymmenyksellä lukemiin 1:00,44. Mitaliin olisi vaadittu 1:00,10. Seppälän kauden paras on Berliinin maailmancupissa lokakuussa syntynyt 59,75.

- Olen tosi tyytyväinen uintiin, selkään ei sattunut yhtään. Toisaalta en kyllä saanut irti tehojakaan niin paljon kuin olisin halunnut, yritin ehkä hieman liikaakin kompensoida tehoja kierroksilla. Silti uinti tuntuu kyllä nyt tosi hyvältä, Seppälä sanoi.

Seppälä kieltää odottaneensa finaalilta mitään, tärkeintä oli selän kestäminen.

- Jännäsin kyllä selkääni enemmän, siksi en oikein odottanut finaalilta mitään. Tässä on nyt tullut treenattua enemmän sellaista henkistä puolta näiden asioiden takia, ja siksi olen oikeastaan keskittynyt siihen, että miltä se uinti tuntuu, ei niinkään aikoihin, Seppälä puntaroi.

Hän jättää väliin EM-uintien päätöspäivälle ilmoitetun 50 metrin vapaauintinsa, joten lyhyen radan kilpailukausi päättyi Seppälällä lauantaihin.

- Kotona treenataan tiukasti jouluun asti, jonka jälkeen lähden Australian kautta leirille Thaimaahan. SM-uinteihin palaan sitten takaisin. Odotan tosi innolla, että pääsen antamaan olympianäyttöjä pitkälle radalle, Seppälä kertoi ja viittasi helmikuun alussa kisattaviin Vaasan SM-uinteihin, jotka ovat kotimaisittain koko olympiadin tärkein kisa Suomessa.

Emilia Pikkarainen karsiutui hyvin niukasti 100 metrin perhosen finaalista. Pikkarainen oli välierien 11:s, kun kymmenen nopeinta eteni sunnuntain finaaliin. Hän ui kelpo ajan 58,58, mutta finaaliin olisi tarvittu uusi Suomen ennätys 58,25. Tanja Kylliäinen oli 18:s tuloksella 59,47.

Jenna Laukkanen ui 100 metrin rintauinnin välierissä 20:nneksi ajalla 1:09,48.

Uimaliiton kisasivu

"

Henkilöt

Jenna Laukkanen