Seppälä ja Haukka urakoivat tuplamestareiksi

#UUTINEN 26.4.2014

SM-uintien neljäs kisapäivä tarjosi tiukkoja sadasosataisteluja. Hanna-Maria Seppälä ja Sergei Haukka napsivat tyylikkäät tuplamestaruudet 200 ja 50 metrillä. Sunnuntaille on luvassa kiihkeitä finaaleja.

Hanna-Maria Seppälän urakoi toiseksi viimeisen kisapäivän iltana peräti kolmessa startissa. Kuva: Ida Hankkila

Cetus Espoota edustava Hanna-Maria Seppälä voitti 50 metrin vapaauinnin ajalla 25,85. Toisena maalissa oli Eura Swimming Teamin Tessa Nurminen vain kaksi sadasosaa Seppälän takana ja kolmantena Swimming Jyväskylän Marlene Niemi. Seppälä voitti myös 200 metrin vapaauinnin ajalla 2.03,18.

Kouvolan Uimareiden Sergei Haukka ui lauantain tuplamestariksi Seppälän tapaan. Haukka voitti sekä 200 että 50 metrin selkäuinnit. 50 metrin selkäuinnissa kultakamppailu oli kova, sillä toiseksi tullut Simmis Granin Martin Kartau hävisi Haukalle vain sekunnin sadasosalla.

Mattssonin uinti ei pysynyt kasassa

MM-pronssimitalisti Matti Mattsson karsiutui 100 metrin rintauinnin finaalista. Porin Uimaseuraa edustava Mattsson oli semifinaalien kymmenes. Mattsson kertoi uinnin jälkeen, että kisojen tulokset ovat olleet odotettuja. Hän tähtää Berliinin EM-kisoihin, eikä ole herkistellyt SM-uinteihin.

– Aluksi satanen tuntui hyvältä, mutta sitten väsähdin. Uinti ei pysynyt lainkaan kasassa.

Sunnuntain finaaliin kärkikolmikkona lähtee Cetus Espoon Lassi Ohtonen ja Ari-Pekka Liukkonen sekä Uinti Tampereen Eetu Karvonen.

Leo Lähteenmäelle myös kaksi mestaruutta

Vammaisuinnissa Swimming Jyväskylän Leo Lähteenmäki voitti 50 metrin vapaauinnin ajalla 26,37. Lähteenmäki jäi vain sekunnin kymmenyksen viime kesän MM-kisojen tuloksestaan. Cetus Espoon Antti Latikka teki samassa lajissa uuden Suomen ennätyksen uiden aikaan 26,61 omassa vammaluokassaan. Myös Åbo Simklubin Eetu Kallio teki SE:n omassa vammaluokassaan.

Lähteenmäki kruunattiin mestariksi myös 100 metrin rintauinnissa.

Cetus Espoo voitti miesten 4x100 metrin vapaauintiviestin jääden vain sekunnin SE:stä. Swimming Jyväskylä, jolla on SE nimissään, oli viestissä toinen ja Uinti Tampereen joukkue kolmas.

Päätöspäivälle luvassa hieno iltajakso

Naisten 100 metrin rintauinnin finaaliin on odotettavissa kova taisto sunnuntaiksi. Tänään uidusta välierästä finaaliin keskiradalta lähtee SE:n haltija Swimming Club Vuokatin Jenna Laukkanen ajalla 1.10,13. Toisena finaaliin starttaa Oulun Uinnin Silja Känsäkoski ajalla 1.10, 71 ja kolmantena Cetus Espoon Noora Laukkanen ajalla 1.10,87.

Hyvässä kisakunnossa oleva Swimming Jyväskylän Mimosa Jallow ui nopeimman ajan naisten 100 metrin selkäuinnin semifinaalissa ajalla 1.04,03. Toisena finaaliin lähtee Vuoksen Uimaseuran Carita Luukkanen ajalla 1.04,65 ja kolmantena Mikkelin Uimaseuran Lotta Upanne ajalla 1.04,99.

Kolmantena semifinaalissa oli Mikkelin Uimaseuran Lotta Upanne, joka rikkoi jo alkuerissä nuorten EM-kisojen A-rajan tuloksella 1.04,72. Nuorten sarjan 100 metrin selkäuinti saatiin jo päätökseen ja Upanne oli sarjassa toinen. Nuorten mestari on Aurajoen Uinnin Roosa Mört, mutta Mört ei osallistunut aikuisten semifinaaliin.

Teksti: Elli Harju