Saija Paavola hyvässä vireessä Moskovassa

#UUTINEN 27.6.2015

14–15-vuotiaiden nuorten EM-kilpailuissa Moskovassa kisansa aloittanut Saija Paavola eteni heti finaaliin. Sivulajissa kolmen metrin ponnahduslaudalta tuli kymmenes sija.

Saija Paavola lempipaikallaan 10 metrin kerroksilla Moskovassa. Kuva: Satu Uusitalo

Saija Paavola selvitti tiensä B-tyttöjen 3 metrin ponnahduslaudan finaaliin uimahyppyjen nuorten EM-kilpailuiden ensimmäisenä kilpailupäivänä perjantaina.

Finaalipaikka irtosi hyvällä perussuorituksella pistein 313,00, joka oikeutti alkukilpailussa yhdeksänteen sijaan. Alkukilpailussa parhaiten onnistuivat sisäänpäin lähtevät hypyt. Finaalissa viimeinen hyppy, eteenpäin kaksi ja puoli volttia taittaen, onnistui aamua paremmin, minkä ansiosta pisteet olivat hieman alkukilpailua korkeammat (315,00). Saijan sijoitus finaalissa oli kymmenes.

Tyttöjen 3 metrin kilpailun voitti viime vuoden tapaan Venäjän Tatiana Stepanova huippupistein 384,70. Myös hopea meni isäntämaalle Karina Shlyarin huippuvaikealla sarjalla.

Ensimmäinen kilpailupäivä oli kokonaisuudessaan erinomainen suoritus nuorelle helsinkiläiselle. 14-vuotias uimahyppyseura Tiiroja edustava Saija debytoi viime viikolla Euroopan kisoissa Bakussa ja raivasi tuolloin tiensä A-tyttöjen kerroshyppyjen finaaliin sijoittuen lopulta kilpailun nuorimmaisena upeasti 10. sijalle. Moskovassa Saija kilpailee nyt ensimmäistä kertaa oman ikäsarjansa NEM-kisoissa.

Lauantaina Saijalla on vuorossa tyttöjen yhden metrin ponnahduslauta ja sunnuntaina päälaji kerroshypyt.