Rollo-uinnit päätettiin Kotkan ilta-auringossa

#UUTINEN 16.6.2014

Lähes 800 uimarin Rollo-uinnit päättyivät sunnuntai-iltana Kotkassa. Viimeiseen kisapäivään hienosti tsempanneet nuoret uimarit olivat ennätysvireessä viimeiseen asti. RaisU nosti lopuksi Silja-maljan.

Sunnuntaina aurinko helli rolloilijoita uimala Katariinassa. Kuva: Jaana Sinervuo-Tarula

Ulkoaltaan uintikilpailuissa on parhaimmillaan aivan erityinen tunnelma. Kun sää on kohdallaan, ei mikään voi vesittää ulkokisojen henkeä. Jos keli on kylmä ja märkä, tulee kuumaa ja kosteaa uimahallia äkkiä ikävä.

Kotkan Rolloilla sääolosuhteet eivät pilanneet kisaviikonloppua. Lauantaina puhalsi puuskainen tuuli, mutta koko viikonlopun vuorotteli pilvinen ja aurinkoinen sää vajaan 20 asteen lämmössä, ja mikä tärkeintä, sadetta ei saatu. Uimareille ja joukkueille tuli arvokasta ulkoaltaan kisakokemusta. Sunnuntai-illasta tuli hieno uintijuhla ilta-auringon paisteessa.

Varsinais-Suomi kukoisti Rolloilla

Kisoissa tehtiin kaikkiaan kahdeksan uutta Rollo-ennätystä, mikä on yksi enemmän kuin vuosi takaperin Vaasassa. Kolme syntyi viesteissä ja viisi henkilökohtaisissa lajeissa. Ennätyskuningattareksi ui Poseidonin Liinu Louhikoski, joka päivitti peräti kolme tytöt-10 -sarjan kisaennätystä ja voitti neljä henkilökohtaista kultaa. Huomattavaa oli, että henkilökohtaiset kisaennätykset syntyivät yhtä lukuun ottamatta nuorimmissa ikäluokissa, eli tytöt-10 ja pojat-11.

Raision Urheilijat johti Rollo-uintien seurapistetaulukkoa alusta loppuun asti. Kakkossijakin meni Varsinais-Suomeen Aurajoen Uintiin 38 pisteen erolla voittajaan. Oulun Uinti keräsi myös yli 200 pistettä ja oli kolmas. Rollo-pistetaulukon vuosina 2010-2013 voittanut Espoon Cetus joutui tällä kertaa tyytymään neljänteen sijaan.

Mitalitaulukon voitti Aurajoen Uinti, se nappasi joka neljännen kultamitalin Kotkassa, ja keräsi myös eniten mitaleja. Oulun Uinti tuli kakkosena ja Raisio kolmantena. Liinu Louhikoski nosti Poseidonin neljällä kullallaan mitaleissa neljänneksi.

Ensi kesänä Oulussa!

Vuoden 2015 Rollot oli myönnetty Tampereelle, mutta Tampereen Uintikeskuksen epävarman peruskorjaustilanteen vuoksi kesän 2015 Rollot on siirretty Ouluun. Oulun Uinti järjestää Rollo-kilpailut 12.–14. kesäkuuta. Tampere saa vastaavasti järjestää Rollot kesällä 2016, jolloin muuten juhlitaan jo 30. Rollo-tapahtumaa.

Katso kaikki Rollo-tulokset kisasivulta.