Ratilaisen tähtihetki tuotti kauden parhaan

#UUTINEN 26.7.2011

Tampereen Kooveen Iisakki Ratilainen tietää, miltä tuntuu, kun yli kahden viikon MM-kisareissu esileireineen kulminoituu yhteen alle puolen minuutin suoritukseen. Ratilainen selvisi haasteesta kunnialla, hän kauhoi kauden parhaansa lyhyimmän rintauintimatkan alkuerissä.

Iisakki Ratilaisen ainoa MM-laji päättyi alkuerien 32. sijalle. Hän ui 50 metrin rintauinnissa kelpo ajan 28,58 ja paransi kauden parastaan puolitoista kymmenystä. Viime kesäinen Budapestin EM-uintien ennätystulos jäi kuitenkin vajaan puolen sekunnin päähän, mikä olisi ollut Ratilaisen mukaan se paras tulos.

- Se oli sellainen ihan hyvä uinti, voimaa oli mutta nopeutta vähän puuttui. Sijoituksella ei niin väliä, mutta aika on kohtuullinen, vaikka onhan se ennätys kuitenkin 28,15. Hyvä kuitenkin, että pystyi kauden parhaaseen täällä päätapahtumassa, Ratilainen sanoi.
Ratilaiselle yritettiin lisätä MM-kisaohjelmaan avauslajiksi 100 metrin rintauintia, mutta hän ei saanut uida sitä, koska tulosraja oli vain 50 metrille. Kaikki siis kulminoitui yhden altaanvälin suoritukseen.

- Sain hyvän latauksen uintiin ja oli ihan hyvä fiilis startissa, mutta kyllähän se vähän onnistumispaineita toi, kun oli vain yksi matka, Ratilainen tuumi.
Ratilainen on hakenut herkkyyttä koko leiri- ja kisaviikon ajan joukkueen fysioterapeutti Kalle Tuorin kanssa. Lahjakkaana lepäilijänä tunnettu tamperelainen on onnistunut löytämään hierontapöydän lisäksi leposijoja vilkkaassa kiinalaismiljöössä.

- Vielä enemmänkin olisi voinut hierontaa ottaa, mutta kyllä kaikki on sujunut ihan hyvin, ensimmäisiin MM-kisoihinsa osallistunut Ratilainen naureskeli.

Suomalaisuinnit jatkuvat keskiviikkona. Anni Alitalo ui myös ainoan matkansa, 50 metriä selkää, ja Emilia Pikkarainen starttaa päälajissan 200 metrin perhosessa.

Uimaliiton kisasivu.

Ratilainen onnistui kisafiiliksen löytämisessä ainokaiseen starttiinsa.

Uusi ennätys olisi maistunut Ratilaiselle