Pylkäs ja Slöör juuri finaaliriman alla

#UUTINEN 30.6.2018

Suomen uimahyppyjoukkueen finaalitili ei karttunut lauantaina Helsingin nuorten EM-kisoissa. Saldona oli vain kokemusta, kun debytantit Pinja Pylkäs ja Sofia Slöör karsiutuivat harmittavan niukasti.

Kuva: Tuomas Sauliala

Nuorten EM-uimahyppyjen toiseksi viimeinen päivä ei ollut suomalaisittain onnistunut, kun B-tyttöjen (14-15-vuotiaat) kerroskilpailussa ensikertalaisina kilpailleet Pinja Pylkäs ja Sofia Slöör karsiutuivat finaalista sijoittuen alkukilpailun 13:nneksi ja 14:nneksi. Pylkäs jäi finaalista vain kolme pistettä melko helpoilla hypyillään. Slöörin hypyt eivät jännityksestä johtuen sujuneet kuten harjoituksissa, ja hän jäi reilut kahdeksan pistettä finaalista.

Loppukilpailun voitti Italian Maia Biginelli (331,70) parantaen karsinnan pisteitään lähes 40 pisteellä ja ansaiten maan ensimmäisen kultamitalin näissä kilpailuissa. Hopealle sijoittui alkukilpailun voittaja Romanian Nicoleta-Angelica Muscalu ja pronssille Iso-Britannian Josie Zillig.

– Olen todella onnellinen, koska tämä on ensimmäinen mitalini nuorten EM-kilpailuissa. Tämä tuli yllätyksenä, kertoi Biginelli.

EM-kisat vasta välipala Malofeeville

B-poikien 3 metrin ponnahduslautakilpailussa ei nähty suomalaisia. Finaalin voittajaksi hyppäsi Venäjän Maksim Malofeev pistein 459,30. Toiseksi tuli Ukrainan Bohdan Chyzhovskyi ja kolmanteen sijaan ylsi Iso-Britannian Tyler Humphreys

– Kultamitali näissä kilpailuissa ei tunnu juuri miltään, vaan tähtäimenäni on mitali nuorten MM-kilpailuissa tänä kesänä, kommentoi voitokas Malofeev.

Kisaviikon toistaiseksi jännittävin finaali poikien parihypyissä

Illan viimeisessä finaalissa taisteltiin toden teolla A/B-poikien 3 metrin parihyppyjen mestaruudesta. Ennen viimeistä hyppyä kuudella parilla oli mahdollisuudet voittoon. Lopulta kilpailu ratkesi Espanjan parin hyväksi. Matthew Wade Gardiner ja Adrian Abadia Garcia ansaitsivat jo viidennen mitalin maansa tilille pistein 286,20. Toiseksi hyppäsi Saksa ja kolmanneksi Venäjä. Mitalistit olivat kaikki 1,5 pisteen sisällä toisistaan.

– Olemme tehneet kovasti töitä yhdistääksemme koulun ja harjoittelun, mutta se oli sen arvoista. Olemme onnellisia, kertoi kilpailun voittanut Wade Gardiner.