Pronssia Turkuun, Kuhat jo otteessa mestaruuteen

#UUTINEN 10.4.2010

Vesipallon miesten SM-sarjan finaalipelit käynnistyivät viikonloppuna. Turun Uimarit nappasi pronssia Euran Työväen Urheilijoiden kustannuksella.

Pronssiottelussa lauantaina Helsingin Pirkkolassa kohtasivat kauteen suurin tavoittein lähtenyt Turun Uimarit ja euralainen ETU. Turkulaiset olivat läpi ottelun euralaisia pari vetoa edellä ja voittivat ottelun sekä pronssimitalit maalein 16-10.

Lauantaina pelattiin myös ensimmäinen finaaliottelu. Hallitseva Suomen Mestari Uintiseura Kuhat kohtasi arkkivihollisensa, paikallisvastustaja HSS:n.
Ottelun alku meni mestaruutta puolustavien pillin mukaan ja ensimmäisen erän jälkeen Kuhat johti numeroin 4-2. Toisessa erässä HSS sai kipsinsä murrettua ja voitti toisen neljänneksen maalein 2-5. Kolmas erä olikin tasainen mutta meni hienoisesti HSS:n nimiin maalein 1-2. Neljänteen erään siirryttiin lukemista 7-9. Viimeisellä erätauolla Kuhien valmentaja Toni Gustafsson sai herätettyä joukkueensa henkiin ja Kuhat murskasi HSS:n tylysti maalein 5-0 ja vei koko ottelun nimiinsä maalein 12-9.

Sunnuntaina helsinkiläisten finaalisarja jatkui toisella kohtaamisella HSS:n isännöidessä. Kahdessa ensimmäisessä erässä nähtiin varovaista ja puolustuspainotteista vesipalloa. Puolivälissä lukemat olivat tasan 2-2.
Kolmannessa erässä joukkueet ryhtyivät pelaamaan sydämellä ja nähtiin lukuisia ylivoimia, jäähyjä ja tunteikkaita tilanteita. Kolmannen erän Kuhat vei nimiinsä maalein 2-4 ja neljänteen erään siirryttiin Kuhien komennossa maalein 4-6. Viimeisessä erässä Kuhat pelasi erinomaista puolustuspeliä ja voitti sen maalein 0-1 ja koko ottelun 4-7.
Kuhilla on mahdollisuus ratkaista Suomen Mestaruus kolmannella voitolla ensi lauantaina Pirkkolassa.

HSS - Kuhat 4-7 (1-1, 1-1, 2-4, 0-1)

Kuhat johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2-0.

Mestaruus katkolla ensi lauantaina,
tervetuloa Pirkkolan katsomoon!

Seuraavat finaaliottelut:

17.4 klo 17:30 Kuhat - HSS, Pirkkola (Helsinki) - Mestaruus katkolla
18.4 klo 18:30 HSS - Kuhat (tarvittaessa), Pirkkola (Helsinki)
24.4 klo 17:30 Kuhat - HSS (tarvittaessa), Pirkkola (Helsinki)

Teppo Lehtinen (10)punnersi Kuhien puolustuksessa HSS:n Jukka Piistaria (2)vastaan. Taustalla Kuhien Jani Ahokas (4).

Kuva:Mikko Hoffmeister