Pöytäkivi vei pistepotin Espoossa

#UUTINEN 19.10.2016

Viime viikonlopun Grand Prix -uintien GP-pisteet on vihdoin saatu laskettua. Voittajia ei pystytty palkitsemaan sunnuntaina ohjelmistovian vuoksi.

Suomen ennätysvauhtia sunnuntaina perhostellut Simmiksen Riku Pöytäkivi rohmusi viikonlopun kovimmat GP-pisteet avoimessa sarjassa. Pöytäkivi sai 33 sijoituspistettä, 12 pistettä FINA-pisteillään ja 16 pistettä SE-bonuksena. Kokonaistulos 61 pistettä riitti siis viikonlopun GP-uintien kokonaiskisan voittoon. Ennätysbonus näytteli olennaista osaa Pöytäkiven sarakkeessa, ja hän oli lähellä jopa kahta Suomen ennätystä viikonlopun kisoissa. Voittomarginaalia hänellä oli neljä pistettä.

Pöytäkiven takaa palkittiin neljä muutakin avoimen sarjan uimaria, Oulun Uinnin Silja Känsäkoski ja Veera Kivirinta, Raision Urheilijoiden Hilla Kortetjärvi sekä Vaasan Uimaseuran Eetu Piiroinen. Erot kaikkien välillä oli selkeät kuusi pistettä.

Viikonlopun kovimman tuloksen FINA-pisteissä teki Silja Känsäkoski 100 metrin rintauinnissa, 843 FINA-pistettä.

Vammaisuintisarjassa tiukka taisto

Vaasan Uimaseuraan meni voitto vammaisuintisarjan GP-pisteissä, kun Nader Khalili keräsi kovimmat lukemat kahdelta kisapäivältä, 1348 vammaisuintipistettä. Kärkitaisto oli melko tiukka Lappeenrannan Taneli Härkösen kanssa, joka taipui kakkoseksi vain 61 pisteen erolla. Kolmas oli Aleksi Kaidesoja Swimming Jyväskylästä.

Palkittavia urheilijoita on tiedotettu henkilökohtaisesti, ja GP-diplomit toimitetaan postitse.

GP-pistetaulukko