Emilia Pikkaraisella taas ennätys-pääsiäinen

#UUTINEN 29.3.2013

Simmis isännöi perinteiset pitkäperjantain pitkän radan uintikisat Mäkelänrinteessä. Emilia Pikkarainen teki kovan ajan ja paransi satasen perhosuinnin Suomen ennätystään yli kolme kymmenystä.

Emilia Pikkarainen SE-uinnissaan pitkäperjantaina Mäkelänrinteen altaassa. Kuva: Jussi Salminen

Australiasta parin viikon leiriltä palannut Emilia Pikkarainen aloitti pitkän radan kisakautensa näyttävästi perjantaina Helsingissä. Hän perhosteli satasen aikaan 58,68 ja paransi omaa Suomen ennätystään komeat 0,34 sekuntia.

”En kyllä ehkä olisi osannut tähän vaiheeseen kautta noin kovaa aikaa odottaa. Tosi kova treenijakso on päällä, kun Barcelonan MM-kisoihin tähdätään”, Pikkarainen tuumi.

Maanantaina leiritys jatkuu, tällä kertaa suuntana on Teneriffa. Australiassa Pikkarainen harjoitteli Melbournessa paikallisten uimareiden kanssa, joihin hän on tutustunut kansainvälisillä kisa-altailla. Samalla Melbournessa harjoitteli myös Iso-Britannian Ellen Gandy, joka maaliskuun puolivälissä täräytti Sydneyssä satasen perhosen aikaan 58,30. Gandy on tämän vuoden maailmantilaston kolmantena, ja Pikkarainen nousi pitkäperjantaina saman tilaston seitsemänneksi, kun Barcelonan heinäkuisten MM-uintienkin A-raja alittui yli kahdella kymmenyksellä.

”Tosi hyvä aika, ja ihan nappiuinti, ei jäänyt mitään hampaankoloon”, Pikkarainen summasi.

Vantaan vesikon uuden ennätyksen kovuudesta kertoo myös se, että viime kesän Lontoon olympiauintien A-raja oli 58,70, joten 58,68 on jo kovaa valuuttaa MM-karkeloissa.

Vuosi sitten pitkäperjantain kisoissa Pikkarainen oli myös SE-vauhdissa satasella, silloin ennätys kirjattiin 59,07, joten vuodessa vauhti on kiihtynyt erinomaiset lähes neljä kymmenystä. 200 metrin perhonen Pikkaraisella kulki päivän päätteeksi aikaan 2.12,45, SE kirjataan hänelle lukemin 2.10,89.

Kevättä rinnassa muillakin uimareilla

Pitkäperjantain Simmis-uinneissa päivä venyi yli 10-tuntiseksi. Pikkaraisen SE:n lisäksi lyötiin tulostaululle muitakin kovia tuloksia. Muun muassa Uinti Tampereen Anna Mäkinen paransi ennätystään 50 metrin rintauinnissa lukemiin 32,44 ja petrasi näin myös MM-kisanäyttöään. Uimaliiton esitysraja (32,56) on alitettu jo kahdesti, ja FINA:n A-rajakin on enää 44 sadasosan päässä.

Miesten samassa lajissa Raision Urheilijoiden William Wihanto puolestaan paransi viimekesäistä ennätystään reilulla parilla kymmenyksellä lukemiin 28,61, jolla hän jäi Barcelonan MM-uintien esitysrajasta vain 0,12 sekuntia.


Simmis-uintien tulokset