Pikkarainen sai käännettyä kisakurssinsa

#UUTINEN 27.7.2011

Keskiviikon suomalaisuimarit Shanghain MM-altaassa olivat Anni Alitalo ja Emilia Pikkarainen. Molemmat olivat tyytyväisiä suorituksiinsa ja luottavaisia lauantaina koittavaan sekauintiviestiin.

Anni Alitalo ui MM-kisojen ainoalla henkilökohtaisella matkallaan 50 metrin selkäuinnissa 31. sijalle. Alitalo kauhoi aikaan 29,39. Espoolaisen kauden parhaaksi jäi kesäkuussa syntynyt 29,13.

- Se oli hyvä uinti, loppu olisi vain saanut tulla vähän paremmin, mutta aika on ihan hyvä, vain pari kymmenystä ennätyksestä, Alitalo analysoi helpottuneena.
Uran ensimmäinen MM-startti ei tuonut ylimääräisiä perhosia perjantaina 20-vuotissynttäreitään viettävälle Alitalolle.

- Onhan nämä isot kisat, mutta ei jännittänyt liikaa, ehdottomasti haluan tätä lisää, nyt olen vasta löytänyt sisäisen kisaeläimeni, Alitalo nauroi.
Alitalo nähdään vielä MM-altaassa lauantaina, kun hän aloittanee naisten sekaviestin 100 metrin selkäuintiosuudella.

- Tämä oli hyvä avaus sitä satasta kohti, viestistä odottelen aikaa ihan siihen ennätyksen tuntumaan, Alitalo tuumi.

Emilia Pikkarainen onnistui kääntämään MM-kisojensa kurssin avauspäivän sekauintipettymyksen jälkeen. Keskiviikkoaamuna hän perhosteli päämatkansa 200 metriä kauden parhaaseensa.

- Olihan se hyvä uinti, tosi hyvä, että sain parannettua SM:ien aikaa noin paljon, Pikkarainen iloitsi.
Matka taittui MM-altaassa aikaan 2.12,44, mikä riitti 26. sijalle. Kauden paras parantui seitsemän kymmenystä ja kumipukujen ajalta peräisin oleva Suomen ennätyskin jäi vain suunnilleen saman eron päähän.

- No se Suomen ennätys olisi kyllä ollut hieno juttu, ehkä se jäi vähän hampaankoloon, mutta kyllä tästä saa hyvää tsemppiä jatkoon. Hyvillä mielin voi lähteä treenaamaan kohti Lontoota, Pikkarainen sanoi.
Pikkaraisellakin on vielä viestistartti lauantaina. Suomen naiset tavoittelevat 4x100 metrin sekauintiviestissä 18 maan joukossa 12. sijaa, jolla lunastettaisiin paikka Lontoon olympialaisiin.

Uimaliiton kisasivu.

Anni Alitalo oli helpottunut