Pikkarainen romutti kumipuku-SE:nsä

#UUTINEN 30.1.2016

Suomalaisuimarit esittivät hyviä otteita kovassa seurassa Luxemburgin Euro Meet -uinneissa. Lauantaina saatiin pari mitaliakin ja yksi harvinaisempi SE-tulos.

Emilia Pikkarainen ui kolmanneksi lauantai-iltana Luxemburgissa kisattavissa kansainvälisissä Euro Meet -kilpailuissa. Vantaalainen sai pronssia 50 metrin perhosessa erinomaisella ajalla 26,89. Tulos alitti sadasosalla Pikkaraisen omissa nimissä olleen Suomen ennätys. Tuloksen huomattavuutta lisää se, että edellinen SE oli vuodelta 2009, jolloin uinnissa vallitsi kelluttavien kumipukujen villi vuosi. Pikkarainen ui Luxemburgissa kovassa seurassa, kun hopeaa otti Saksan mestari ja MM-välieräuimari Dorothea Brandt (26,82) ja voiton vei arvokisamitaleilla kuorrutettu uintikuningatar Katinka Hosszu Unkarista (26,62).

Ari-Pekka Liukkonen nappasi myös mitalin lauantai-iltana. Liukkonen kisaa Luxemburgissa paluumatkallaan Rion maajoukkueleiriltä, ja onnistui nappaamaan matkaväsymyksestä huolimatta hopeaa päämatkallaan 50 metrin vapaassa. Liukkosen tulos oli kelvollinen 22,24, jo viides alitus Rion olympiauintien A-rajasta näyttöajan aikana. Häntä nopeammin ui vain viime kesän MM-finalisti Ben Proud Iso-Britanniasta (21,95).

Finaaleihin lauantaina ylsivät myös muun muassa Tessa NurminenHanna-Maria SeppäläSami Aaltomaa ja Andrei Tuomola. Luxemburgin Euro Meet jatkuu vielä sunnuntain, ja mukana on useita suomalaisuimareita.

LIVE-stream: app.euromeet.lu/live.php  

Tulospalvelu: www.euromeet.lu