Pikkarainen hätyytti Suomen ennätystään

#UUTINEN 9.7.2010

Oulun SM-uintien toisen kisapäivän parhaan tuloksen täräytti Emilia Pikkarainen. Hän jäi vain reilun kymmenyksen viimekesäisestä Suomen ennätyksestään. Cetuksen naiset puolestaan kauhoivat viestissä komeat SE-lukemat

Pikkarainen kauhoi pisimmän perhosuintimatkan aikaan 2:11.89, joka on kuukausi ennen kauden pääkisoja erinomainen tulos. Kesäkuussa 2009 rekisteröity SE on vain 0,12 sekuntia kovempi, ja tulos on siis teknisten uima-asujen aikakaudelta. Vantaalainen joutui tekemään soolouinnin, hopealle ui Heidi Karjalainen ja pronssille nuorten EM-joukkueeseen valittu Siina-Karoliina Suominen.

Miesten 100 metrin vapaassa Swimming Jyväskylä väläytti vahvuuttaan ottamalla selvän kolmoisvoiton. Ari-Pekka Liukkonen oli nopein tuloksellaan 51.51, joka osoittaa hänenkin olevan hyvässä kunnossa, tulos on hänen kauden parhaansa. Kakkoseksi ehti Toni Kurkinen (51.90) ja kolmanneksi Severi Allonen (52.13). Muilla joukkueilla on kirittävää lauantaiseen vapaauintiviestiin, mikäli mestaruushaaveet siintävät silmissä.

Viestivaltikka on Cetuksen hallussa, joka voitti perjantaina naisten pitkän vapaauintiviestin, kuten espoolaismiehetkin avauspäivänä. Anni Alitalo, Emilia Markkanen, Riia-Rosa Koskelainen ja Hanna-Maria Seppälä kellotivat uuden Suomen ennätyksen 8:30.35. Edellinen SE oli Swimming Jyväskylän 8:37.73 vuodelta 2002.

Cetus myös johtaa aikuisten sarjassa seurojen välistä pistekilpailua. Nuorten puolella pistekisan kärjessä on Raision Urheilijat, kun yhdistetyt SM-uinnit ovat puolivälissä.

Tulokset ja seurapisteet Livetiming-palvelussa.

Anni Alitalo