Päävalmentajan terveiset Pafoksen EM-leiriltä

#UUTINEN 14.7.2014

Elokuun EM-uinteihin valmistautuvat uimarit leireilevät parhaillaan Välimeren rannalla Kyproksen lounaisosan Pafoksessa. Päävalmentaja Bo Jacobsen kertoo, mitä leirillä on tehty.

Mimosa Jallow etsii parasta mahdollista liukuasentoa. Kuva: Bo Jacobsen

Yhteensä 21 uimaria on valmistautumisleirillä elokuisiin vammaisuinnin EM-kilpailuihin ja EM-uinteihin Pafoksen lähistöllä Kyproksella. Mukana on myös seitsemän valmentajaa, sekä hierojana Vellu Nykänen. Ari Nummela KIHU:sta on myös leirillä asiantuntijana laktaattitesteissä, sekä palautumisen mittaamisessa. Uimarit ovat siis mahdollisimman hyvissä käsissä.

Suomalaiset majoittuvat Coral Beach -hotellissa, josta on vain parin minuutin kävelymatka 10-rataiselle harjoitusaltaalle, 50-metriselle tietenkin. Käytettävissä on myös kaksi hyvää kuntosalia. Tarjolla on mahdollisuuksia myös erilaisiin peleihin ja muihin aktiviteetteihin. Vapaa-ajalla on myös käytössä langaton verkkoyhteys, ja varsinkin tytöt ovat viettäneet aikaa myös suurella ostoskeskuksella.

Raskaita treenejä ennen herkistelyvaiheita

2–3-viikkoisesta leiristä on nyt ensimmäinen viikko takana. Viikko on täyttynyt vahvasti harjoittelusta ja sujunut hyvin, vaikka treenialtaan vesi onkin ollut jopa 30-asteista. Siksi tarvitsimme hotellilta käyttöön viilennysaltaita, sekä jäitä. Ne ovat olleet hyvin tarpeellisia, sillä rankkojen sarjojen välillä jäähtyminen ja palautuminen on ollut ongelmallista. Meillä on myös erityiset uimalakit, joissa pää voi hengittää. Tavallisissa uimalakeissa aivot alkavat kiehua.

Joka päivä uintitreenien lisäksi on ollut todella tehokkaita kuivaharjoituksia ja voimatreenejä. Niistä uimarit ovat kyllä olleet melko puhki. Mutta sitä se vaatii, kun tähdätään kansainväliselle huipulle.

Joukkuehenki kasvaa leirin kaikissa toiminnoissa

Vammaisuimareilla on vielä kolmisen viikkoa Eindhovenin EM-kisoihin ja Berliiniin osallistuvilla viisi viikkoa. Uimarit ja valmennusporukka ovat tehneet leirillä erinomaista työtä.

Maanantaina oli lepopäivä, ja ohjelmassa oli vain snorkkeliretki kilpikonnien suosiman rannan edustalle, jossa oli tarkoitus nähdä suuria merikilpikonnia. Leirin edetessä on ollut käynnissä myös pöytätennisturnaus, jossa varsinkin varttuneemmat ovat kunnostautuneet. Pian alkavat semifinaalit.


Hyvää kesää kaikille!
Bo Jacobsen
Uinnin päävalmentaja