Oululainen naisten päivä Budapestissa

#UUTINEN 10.8.2010

Suomalaisten jatkopaikat antavat vielä odottaa itseään Budapestin EM-kisoissa. Tiistaiaamuna tulessa nähtiin neljä sinivalkoista naisurheilijaa.

Tiistaina suomalaisuimareista EM-altaassa nähtiin vain Linda Laihorinne ja Marlene Niemi, molemmat 100 metrin vapaassa. Laihorinne venyi kauden parhaaseen tulokseensa 57.93 ja sijoittui 48:nneksi.

- Ensimmäinen 50 metriä tuntui rennolta, toinen olikin sitten aika raskas, Laihorinne kertasi uintiaan.
- Muuten se oli aika samanlainen kuin eilinen perhonen, pikkusen kovempaa olisi voinut mennä, mutta hyvä, että oli nyt 57 puolella, hän jatkoi.

Oululaisuimarin ennätys on peräti 56.63 viime kesän MM-uinneista Roomasta. Hän on kauhonut 100 metrin vapaan kolmesti alle 57 sekunnin, kaikki viime kauden teknisillä uima-asuilla.
Marlene Niemi ui aikaan 58.68 ja päätyi 51. sijalle. Hänen kauden parhaansa on kesäkuussa kotialtaassa Helsingissä uitu 58.22.

- En ole ollenkaan tyytyväinen, enkä tiedä miksei se nyt lähtenyt, odottelin sellaista 57,5 tai alle, Niemi sanoi.

Taina Karvosen EM-debyytti perustasoa

Uimahypyissä Lena Putigina ja Taina Karvonen kisasivat metrin ponnahduslautahypyissä finaalipaikoista. Karvonen oli kaksikosta parempi sijoittuen 19:nneksi tuloksella 213.60.

- Sellaisia perushyppyjä. Kyllä jännitti, mutta nyt ei enää jännitä kolmosella niin paljoa, oululainen kertoi ja viittasi lauantaina hypättävään kolmen metrin kisaan.

Putigina menetti pisteitä sarjansa toisessa hypyssä ja seurasi kaksi pykälää Karvosta perässä tuloksella 210.50. 12 parasta jatkoivat finaaliin, ja karsintarajaksi muodostui 242.65.

- Se on kyllä kova, aikaisemmin on päässyt helpommin finaaliin, Karvonen huomautti.

Linda ja "thumbs up".

Taina Karvonen oli ensimmäisessä EM-kisassaan hienosti 19:s 27 hyppääjän joukosta.

Lena Putigina onnistui parhaiten viimeisessä hypyssään. Kuvassa kolmannen kierroksen 203B.

Kuvat: Jussi Salminen