Olympiauinnit päättyivät hyvään viestivireeseen

#UUTINEN 13.8.2016

Rion olympiauinnit ovat suomalaisten osalta paketissa. Naisten 4x100 metrin sekauintiviesti oli hyvässä vireessä ja lunasti 11. sijan ennätystä hipovalla ajalla. Finaaliin ei ollut mahdollisuuksia.

Suomen viestijoukkue median tentissä alkuerien jälkeen. Kuva: Jussi Salminen

Toukokuussa EM-pronssia uinut joukkue Mimosa Jallow, Jenna Laukkanen, Emilia Pikkarainen ja Hanna-Maria Seppälä olivat hyvässä viestivireessä perjantaina Riossa. Nelikko jäi Suomen ennätyksestä vain 0,12 sekuntia tuloksella 4.01,61. Suomi selviytyi olympialaisiin 13:na joukkueena, mutta Lontoon EM-kisojen kovan tuloksen ansiosta lähti kisaan 11. nopeimpana. 11. oli sija myös Rion viimeisessä suomalaisstartissa.

Kahdeksan parasta joukkuetta eteni olympiafinaaliin, mutta karsinta-aika oli sen verran kova, 3.59,34, ettei Suomella ollut asiaa finaaliin. Marginaalia jäi siis 2,27 sekuntia. Vaihdot ovat Suomella maailmanluokkaa, kolmen vaihdon yhteenlaskettu vaihtoaika oli 0,35 sekuntia, mikä oli alkuerien paras. Pari hylkäystäkin nähtiin, kun Ranska ja Tsekki ottivat vaihdot liian nopeasti.

Seppälä ja Pikkarainenkin pääsivät vihdoin Rion altaaseen

Ankkuri Hanna-Maria Seppälä oli alkuerien jälkeen ylpeä joukkueestaan, ja myös omasta vapaauintiosuudestaan.

– 55,07, ihan jees, hyvä uinti oli. Oli kyllä kivaa, vaikka vähän jännitti, kun oli ensimmäinen ja viimeinen startti näissä kisoissa. Ei ollut mitään haikeita fiiliksiä, vaikka olikin varmaan viimeinen olympiastartti, mutta ei kyllä viimeinen kisastartti.

Seppälää ennen perhosuintia kauhoi Emilia Pikkarainen, joka tavoitteli alle 59 sekunnin aikaa, mutta oli tyytyväinen osuusaikaansa 59,02:

– Olen tyytyväinen, pystyin puoli sekuntia parantamaan osuuttani toukokuun EM-kisoista. Se on kyllä hyvin, koska kausi on ollut tosi pitkä. Kiva, että sain tuohon sähäkän ajan, parhaita, mitä olen viestissä tullut. Tietysti meillä oli tavoitteena finaalipaikka, se jäi vähän hampaankoloon.

Jenna Laukkanen jatkoi hyviä otteitaan myös viestin rintauintiosuudella, ja kellotti myös Suomen joukkueen parhaan vaihtoajan, 0,02 sekuntia:

– Vähän hidas aloitus. Vaihto meni aika tiukille, tuolla vaihdolla olisi pitänyt tulla vähän kovempaa. Meinasi tulla tuolla call roomissa vähän kiire, kun olikin ensimmäinen erä, ja meillä oli tieto, että toinen erä. Aikani oli melkein sama kuin EM-uinneissa, niin täytyy olla tyytyväinen. Ehkä sellaista pientä raivoa tuosta uinnista puuttui. Olisihan se kiva ollut lopettaa Suomen ennätykseen, mutta se jäi nyt tosi lähelle. Kokonaisuutena itselläni ollut tosi hienot kisat, paljon on tapahtunut kehitystä.

Suomen joukkueen aloitusosuudella nähtiin selkäuintitykkinä Mimosa Jallow. Jyväskyläläinen odotti itseltään uutta Suomen ennätystä, mutta aika 1.01,03 teki hänet pettyneeksi.


Suomalaistulokset Uimaliiton kisasivulla 

Tulospalvelu: www.rio2016.com