Odotetut jatkopaikat karkasivat jälleen

#UUTINEN 11.8.2010

EM-kisojen kolmas kisapäiväkään ei paistanut suomalaisille. Emilia Pikkaraiselta ja Ville Vahtolalta toivottiin jatkoon selviytymistä keskiviikkoaamun lajeista mutta toisin kävi.

Uimareista altaassa nähtiin keskiviikkoaamuna kolme. Emilia Pikkarainen lähti 200 metrin sekauintiin ja odotuksissa oli ilman muuta semifinaalipaikka. Pikkarainen ui aikaan 2:19.91 ja päätyi 25. sijalle, joten välieriin ei ollut asiaa. Karsintarajakin muodostui suhteellisen helpoksi, 2:18.35, ottaen huomioon, että Pikkarainen kauhoi Oulun SM-uinneissa matkan aikaan 2:16.82.

Eetu Karvonen kauhoi kisojen avauspäivänä vain neljän sadasosan päähän ennätyksestään sadalla metrillä, kunnes hylkäystuomio nollasi tuloksen. Nyt läpivetoja oli treenattu ja 200 metrin rintauinnissa marginaalia ennätykseen jäi vain kaksi sadasosaa, ja ennen kaikkea suoritusta ei hylätty, mutta Karvonen odotteli paljon parempaa:

- Huono se oli, en ole todellakaan tyytyväinen, sellaseen 2:15:een olisi voinut olla tyytyväinen, Karvonen manasi.

Yhdysvalloissa opiskeleva ja treenava tamperelainen kauhoi aikaan 2:17.62 ja sijoittui alkuerien 26:nneksi. Välieriin vaadittiin 2:14.78. Karvonen hahmotteli hitautensa johtuneen vauhdinjaosta