Nyt myös Latikka SE-vireessä Riossa

#UUTINEN 15.9.2016

Antti Latikka kiiruhti ennätysvauhtia Rion paralympia-altaassa keskiviikkona, kun 50 metrin vapaan SE koheni reilun kymmenyksen. Hänellä on pari huilipäivää ennen lauantain päämatkaa.

Antti Latikka sai hyvän annoksen itseluottamusta Rion altaasta keskiviikkona. Kuva: Paralympiakomitea

Cetus Espoon Antti Latikka ui 16. sijalle heikkonäköisten S13-luokan vapaauintisprintissä keskiviikkona. Latikka paransi viime kesän GP-uinneissa uimaansa SE-aikaa 0,12 sekuntia lukemiin 26,22. Finaaliin edellytettiin 25,54.

– Sijoituksella ei ole väliä, mutta olen todella tyytyväinen kisaan ja aikaan. Sain irti tosi hyvin ja oli vahva olo ennen starttia. Kisojen alku oli minulle vaikea, olen ylpeä, että sain koottua itseni. Tästä on hyvä lähteä selkäuintiin, iloinen Latikka kertoi.

Toistaiseksi suomalaisuimarit ovat venyneet ennätysvauhtiin Rion yhdeksästä startista vain kahdesti. Meri-Maari Mäkinen kellotti SE-ajan 50 metrin perhosessa.

Latikka sai hyvän vireen päälle juuri sopivaan aikaan, sillä torstain ja perjantain lepopäivien jälkeen koittaa jo kolmansiin paralympialaisiinsa osallistuvan espoolaisen päämatka, 100 metriä selkäuintia.


Suomalaistulokset Uimaliiton kisasivulla 

Tulospalvelu: www.rio2016.com