Nuorten Olympialaiset starttaavat Singaporessa

#UUTINEN 15.8.2010

Uimarit starttaavat Nuorten Olympialaisten kisa-altaaseen heti ensimmäisen päivän aamuna eli sunnuntaina 15. elokuuta. Uinnissa on mukana kolme suomalaista, Noora Laukkanen, Lotta Nevalainen ja Matti Mattsson.

Molemmat Suomen uimaritytöt lähtevät tavoittelemaan ennätyksiään kauden päätöskilpailuissaan. Noora Laukkasen ensimmäinen matka on 50 metrin rintauinti ja Lotta Nevalaisen 100 metrin selkäuinti. Molemmat kilpailevat neljällä matkalla.

- Vapaauinnin ja selkäuinnin välillä en osaa valita suosikkia, mutta matkoista 50 metrin sprinttimatkat on vahvimpia ja mieluisimpia. Niissä kaikki on niin pienestä kiinni, toteaa Lotta päivää ennen ensimmäistä starttia.
Lotta ui kolmella matkalla ennätykset Suomessa järjestetyissä nuorten EM-uinneissa heinäkuun puolessa välissä ja Singaporessa jahdataan jälleen uusia ennätyksiä:

- Tavoitteena on ennätykset ainakin muutamassa lajissa.
Singaporen aikaan Lotta on ennättänyt jo hyvin tottua, mutta olosuhteet tuntuvat yhä erilaisilta koti-Suomeen verrattuna.

- Kosteus on tosi erilainen, koko ajan on hiki. Väsyttääkin enemmän, Vuoksen Uimaseuraa edustava Lotta tuumaa.
Hyviin tuloksiin Lotalla on selkeä resepti:

- Pitää osata rentoutua. Uimareiden kanssa on tunnettu jo pari vuotta. Hirmu kivaa on koko ajan, Lotta naurahtaa.
Nuorten Olympialaiset pidentävät uimareiden kautta totuttua pidempään. Kisamatkojen jälkeen alkaa loma, johon Lotalla on jo joitakin suunnitelmia valmiina.

- Pääsee tutustumaan eri puolilta maailmaa olevien ihmisten kanssa ja näkemään Singaporea, selvittää Lotta, joka silminnähden nauttii Nuorten Olympialaisten kisatunnelmasta.

Olympiakävijä Noora Laukkanen ennätystavoittein Nuorten Olympialaisiin

Uimari Noora Laukkanen edusti Suomea aikuisten olympiatasolla kaksi vuotta sitten Pekingissä ja kirjasi nimiinsä kaikkien aikojen nuorimman suomalaisen olympiaedustajan ennätyksen. Singaporessa Nuorten Olympialaisissakin Nooralla on tavoitteena ennätykset, mutta tällä kertaa altaassa. Oululainen uimarilupaus tavoittelee omien ennätysten rikkomista Singaporessa. Noora kertoo valmistautumisleirillä tehdyssä haastattelussa muun muassa myös kuinka nuoren urheilijan elämässä koulu ja urheilu sopivat yhteen ja muistelee näin kahden vuoden jälkeen

Henkilöt

Matti Mattsson