Nuorten EM-kisat saivat innokkaat kummit

#UUTINEN 1.2.2018

Nuorten EM-kilpailujen kummit kohtasivat Mäkelänrinteen uintikeskuksessa keskiviikkona. Hanna-Maria Seppälä ja Kimmo Ohtonen tapasivat ensimmäistä kertaa. Tapaaminen oli lämminhenkinen.

Hanna-Maria Seppälälle nuorten EM-uintien kisa-areena Helsingissä on tuttu treeni- ja kisa-allas. Kuva: Rolf Mikkola

Molemmat ensi kesän nuorten EM-kisojen kummit ovat täydellä sydämellä mukana kummitehtävässä. Hanna-Maria näkee uintiurheilussa kokonaisuudessaan runsaasti potentiaalia suomalaiseen menestykseen. Kimmo taasen on iloinen siitä, että uintiurheilu ja luonnonsuojelu ovat löytäneet toisensa. Onhan saimaannorppa yksi uhanalaisista eläimistä Suomessa.

Hanna-Marialla on ollut kiireistä aikaa uintiuran jälkeen. Oma yritys työllistää lähinnä hyvinvoinnin ja mentoroinnin alueilla. Kutsuja erilaisiin urheilutapahtumiin on sadellut. Kevään aikana hän kilpailee mm. uinnissa Saksassa ja myöhemmin keväällä triathlonin puolen matkan kisan Suomessa. Kuntoa siis tuntuu riittävän.

Norppauimari Ohtonen sai haasteen Seppälää vastaan

Kimmon uintimeriitteihin kuuluu Saimaan yliuinti (noin 130 km) villeässä syysvedessä vuonna 2012. Tempaus sai paljon näkyvyyttä ja runsaasti lahjoituksia saimaannorpan hyväksi. Sen jälkeen uintitahti on laantunut ja aikaa ovat vaatineet laajat luontodokumentit. Talven Kimmo on syventynyt kirjailijan ammattiin, viimeisteltävänä oleva romaani julkaistaan Otavan kustantamana kevään aikana.

Tapaamisessa heitettiin myös uintihaaste. Hanna-Maria ja Kimmo kohtaavat uintikisassa Mäkelänrinteen uintikeskuksessa. Haasteen sisältö julkistetaan seuraavan tapaamisen yhteydessä maaliskuun lopulla.

Vapaaehtoisia tarvitaan!

Tule mukaan tekemään hienoa tapahtumaa ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi! Kisoihin tarvitaan kaiken ikäisiä vapaaehtoisia, eikä aiempi tuntemus lajista ole välttämätöntä. Pääset aistimaan kisatunnelmaa niin läheltä kuin mahdollista. Voit liittyä mukaan oman aikataulusi ehdoilla, vain päiväksi tai pariksi tai vaikka koko kisan ajaksi.

Täytä hakemus kisasivuilla: www.ejc2018.fi 

  • 25.6.–1.7. Uimahypyt, Helsinki (Mäkelänrinne)
  • 26.6.–1.7. Taitouinti, Tampere (Uintikeskus)
  • 4.–8.7. Uinti, Helsinki (Mäkelänrinne)